Alfredo papupastalla

Yksinkertiaisia, nopeita ja vehnättömiä pastoja osa 1/2:

papupastaalfredo4.jpgTällä viikolla meidän kotitaloudessa ollaan aivan sairaan yksinkertaisen, mutta hyvän ruoan äärellä. Meinasin haljeta, kun löysin eräänä päivänä Ruohonjuuresta papupastaaoi kyllä. Pavuista tehtyä pastaa eikä vehnää lainkaan. Sorttejakin löytyi jos jonkinmoista. Kuinka mahtavaa. Ensimmäisenä papupastan kanssa kokeiluun pääsi klassinen all’alfredo -kastike; voita, kermaa ja parmesaania. Tarina kertoo, että pastan on aikoinaan kehittänyt roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio vaimolleen, joka menetti ruokahalunsa raskauden aikana. Tarkoituksenaan tehdä ruokaa, joka olisi vastustamattoman hyvää.

papupastaalfredo9.jpg

papupastaalfredo.jpg

 

Papupasta all’Alfredo | 2 aikuista + 2 lasta

  • 200 g Edamame-pavuista tehtyä spagettia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl parmesaania
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa

     

papupastaalfredo8.jpg

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani. Anna keihahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä hyvin miedolle lämmölle odottamaan pastan keittymistä.

Yhdistä paketin ohjeen mukaan al denteksi valmistettu papupasta ja kerma-juustoseos. Tarjoile välittömästi.

papupastaalfredo6.jpg

Heitin pastan joukkoon vielä ennen tarjoilua pöydällä notkuneen vehnäoraksen jämät. Ne toivat vähän piristystä muuten vähä valjun näköiseen annokseen. Tätä voi myös tietenkin tehdä ihan tavallisen pastan kanssa. Esimerkiksi tuoretagliatelle sopii kastikkeen kanssa loistavasti.

papupastaalfredo3.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.