Alfredo papupastalla
Yksinkertiaisia, nopeita ja vehnättömiä pastoja osa 1/2:
Tällä viikolla meidän kotitaloudessa ollaan aivan sairaan yksinkertaisen, mutta hyvän ruoan äärellä. Meinasin haljeta, kun löysin eräänä päivänä Ruohonjuuresta papupastaa – oi kyllä. Pavuista tehtyä pastaa eikä vehnää lainkaan. Sorttejakin löytyi jos jonkinmoista. Kuinka mahtavaa. Ensimmäisenä papupastan kanssa kokeiluun pääsi klassinen all’alfredo -kastike; voita, kermaa ja parmesaania. Tarina kertoo, että pastan on aikoinaan kehittänyt roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio vaimolleen, joka menetti ruokahalunsa raskauden aikana. Tarkoituksenaan tehdä ruokaa, joka olisi vastustamattoman hyvää.
Papupasta all’Alfredo | 2 aikuista + 2 lasta
- 200 g Edamame-pavuista tehtyä spagettia
- 1 dl kermaa
- 1 dl parmesaania
- 2 rkl voita
- mustapippuria
- suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani. Anna keihahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä hyvin miedolle lämmölle odottamaan pastan keittymistä.
Yhdistä paketin ohjeen mukaan al denteksi valmistettu papupasta ja kerma-juustoseos. Tarjoile välittömästi.
Heitin pastan joukkoon vielä ennen tarjoilua pöydällä notkuneen vehnäoraksen jämät. Ne toivat vähän piristystä muuten vähä valjun näköiseen annokseen. Tätä voi myös tietenkin tehdä ihan tavallisen pastan kanssa. Esimerkiksi tuoretagliatelle sopii kastikkeen kanssa loistavasti.
Kiitoksia vinkistä! En ollut papupastasta aiemmin tietoinenkaan, vaikka koitankin välttää vehnää mahakipujen takia. Kävin metsästämässä tuon heti tänään Ruohonjuuresta.
Laiton tänään vielä toisen kastikevaihtoehdon papupastalle. Toivottavasti inspiroi ja etenkin maistuu! 🙂
Hienoa! Yksinkertaiset jutut ovat usein parhautta, kuten juuri pastakastikkeissakin. 🙂
Nam kiitos!
🙂 my pleasure!