Chili–suklaamousse avokadosta

chilisuklaamousse5.JPG

Meille on tulossa ensi viikonloppuna ystäviä syömään. Ajattelin tehdä ruoat aasialaisessa hengessä. Pääruoaksi tarjoilen korealaisen Bo Ssämin. Olen kuitenkin jälkiruokien kanssa vähän huono, mutta haluaisin, että niissä olisi aina jotain ideaa joka tukee muun illallisen teemaa. Avokadosta valmistettu suklaamousse on nettitrendi noin vuoden takaa, mutta aika harva lähipiirissäni on sitä vielä kokeillut. Illanistujaisiamme varten ajattelin maustaa sitä vielä vähän enemmän omaan makuuni chilillä, joka yhdessä suklaan kanssa muodostaa yhden maailman herkullisimmista yhdistelmistä.

chilisuklaamousse4.JPG

chilisuklaamousse2.JPG

 

Chili–suklaa–avokadomousse | kahdelle

  • 1 iso avokado
  • 1 banaani
  • 1 rkl kookosmaitoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ½ rkl (agave)siirappia tai hunajaa
  • ½ + ½ tl chili-hiutaleita
  • ripaus suolaa

 

chilisuklaamousse (1).jpg

Kuori kypsä avokado ja poista sen sisältä kivi. Kuutio avokadon liha korkeareunaiseen kulhoon. Pätki joukkon myös banaani. Lisää loput ainekset ja puolet chilihiutaleista. Soseuta tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin hetkeksi viilenemään.

chilisuklaamousse3.JPG

chilisuklaamousse1.JPG

Koristele suklaamousse vielä ennen tarjoilua chilihiutaleilla ja pienellä määrällä tummasuklaarouhetta.

Kommentit (2)
  1. Näyttääpä herkulliselta! Ohjeesta puuttuu kaakao/suklaa, miten paljon sitä laitetaan?

    1. Kappas niin olikin tippunut! Kiitos, sitä laitetaan 3 rkl – kaakaojauhetta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *