Hienostunut kantarellipasta

kantarellipasta2.JPG

kantarellipasta7.JPG

Syksy on ihanaa aikaa. Vaikka sateisen kesän jälkeen en ehtinyt syyssateita vielä odottaa, tuovat ne tullessaan taas luvan vetää sohvaviltin korviin ja sytyttää kynttilät. Ruokapuolella syksyjäni kruunaavat sieniruoat, joita voisin syödä loputtomasti. Lempisieneni on suppilovahvero, jonka saapumista metsiin ja toreille saa vielä tovin odottaa. Sillä aikaa voi kuitenkin loihtia aivan upeita aterioita sen miedomman makuisesta lähisukulaisesta, keltavahverosta.

kantarellipasta3.JPG

Mielestäni sieniruoissa kaikista tärkeintä on hyvä maustaminen. Muuten ne saattavat maistuia vähän valjuilta etenkin kermaan sekoitettuina. Suppilovahveroille mielenkiintoisen ja herkullisen makuparin antaa tryffeliöljy, kuten tässä sienirisottoreseptissäni. Kantarellien kanssa suosittelen kokeilemaan tilkkaa puolikuivaa sherryä. Se tuo keltavahveron oman maun rinnalle ihanaa lempeyttä ja hienostuneisuutta. Tuore timjami sopii edellä mainittuun yhdistelmään myös loistavasti.

kantarellipasta9.JPG

 

Kantarellipasta | kahdelle

  • 250 g Pappardelle-pastaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl vastaraastettua parmesaania
  • 1 rkl sherryä
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ puska tuoretta persiljaa
  • ½ pusta tuoretta timjamia
  • rosépippuria
  • mustapippuria
  • suolaa

 

kantarellipasta5.JPG

Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat päästäneet nesteensä. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja silputtu sipuli. Kypsennä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lorauta sienille tilkka sherryä ja kiehauta. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta suolalla, musta- ja rosépippurilla. Jätä hyvin miedolle lämmölle kannen alle maustumaan.

kantarellipasta8.JPG

kantarellipasta1.JPG

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Ota keitinvettä vähän talteen kastikkeen yhdistämistä varten.

Kaada sienikastike hyvin valutetun pappardellen joukkoon. Lisää myös vastaraastettu parmesaanijuusto, hienonnettu timjami ja persilja. Sekoita voimakkaasti. Hulauta päälle tilkka pastan keitinvettä, jos pasta ei tunnu sekoittuvan kunnolla.

kantarellipasta6.JPG

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (7)
  1. Tämän on pakko olla aivan järjettömän hyvää.

  2. Jostain syystä heti, kun syksy koittaa, alkaa tehdä ihan älyttömästi mieli sienipastoja ja sienirisottoja… 🙂

    1. Sama! Sit täytyy yrittää koko ajan yrittää varastoida niitä ja syödä tuoreita tietty omaan varastoonkin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *