Kermainen kikherne–pekonipasta
Ai että, rakastan pekonia pastoissa.
Viikonloppuisin ruokaan saa muutenkin lorauttaa vähän enemmän, tai ainakin vähän täyteläisempää, kermaa ja sen päälle vielä runsaasti parmesaaniraastetta. Tämän pastan herkullisen makuyhdistelmän olen aikoinaan bongannut Helsingin Sanomien ruokaosiosta. Olen kuitenkin muuttanut sitä aikalailla omaan makuuni sopivammaksi tuunaamalla ainesosien suhteita sekä lisäämällä joukkoon vähän sitä sun tätä.
Kikherne–pekonipasta | 4 hengelle
- 500 g simpukkapastaa
- 175 g keitettyjä kikherneitä
- 120 g pekonifilettä
- 2 dl (kuohu)kermaa
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl vastaraastettua parmesaania
- 1 puska tuoretta persiljaa
- 1 rkl öljyä
- mustapippuria
- suolaa
Laita pasta keittymään paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. Silppua persilja. Valuta ja huuhdo kikherneet. Pilko pekonifileet pienemmiksi palasiksi ja raasta parmesaani valmiiksi. Kuullota pekonin palasia ja sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä.
Lisää joukkoon hyvin valutetut kikherneet, kerma ja puolet sekä parmesaaniraasteesta että tuoreesta persiljasilpusta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Yhdistä kastike pastan kanssa. Lisää joukkoon loput persiljasta. Maista ja lisää vielä tarvittaessa mausteita.
Ja parmesaania.
Lautasella.
Niin paljon kuin vain ikinä kehtaat.
Kokeilin muuten tehdä tästä vegeversion laittamalla pekonin tilalle pieneksi paloiteltua savutofua. Maistui!
Voi vitsi mulla on just yks paketti savutofua kaapissa pahenemassa, kun en ole jaksanut miettiä mitä siitä tekisin. Tätä siis 😉 Kiitos :*