Kurkkusour

Kurkkusour1.JPG

Olen ollut aina äärimmäisen huono juomaan drinkkejä, vaikka osaankin valmistaa niitä jonkun verran. Yksi syy saattaa tietenkin olla kaikki ne abivuoden aikana nautitut Long Islandin Ice Teat, mutta ajan kanssa olen tullut siihen tulokseen, että erilaiset juomasekoitukset eivät ole itseäni varten.

Reilu vuosi sitten vastaani tuli kuitenkin tämä kurkkusourin ohje, kun harjoittelin baarimikonlistaani eräisiin juhliin, ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tarkoitukseni oli vain kastaa kielenpääni drinkkiin sen onnistuneisuuden arvioimiseksi, mutta taisin päätyä juomaan koko lasin (ja vielä toisenkin). Siitä lähtien olen aina etsinyt hyviä syitä valmistaa muutamat sourit itselleni sekä ystävilleni – ja tänään sen tarjoaa tietenkin Suomen ensimmäinen The Blog Awards -gaala.

Kurkkusour3.JPG

Kurkkusour4.JPG

 

Kurkkusour | 1 annos

  • 4 cl giniä
  • 1 valkuainen (3 cl Laitilan Proegg valkuaista)
  • 2 cl sitruunamehua
  • 1 cl sokeriliuosta*
  • kurkkua
  • jäitä

 

*Valmista sokeriliuos sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa suhteessa 1:1.

Kurkkusour8.JPG

Murskaa muutama kurkkuviipale shakerin pohjalle ja kaada päälle gini, sokeriliuos, valkuainen ja sitruunamehu. Lisää myös muutama jääpala  ja sekoita shakeriä voimakkaasti noin puoli minuuttia, kunnes valkuainen vaahtoutuu. Siivilöi juoma jääpaloilla ja muutamalla ohuella kurkkuviipaleella täytettyyn lasiin. Koristele raastetulla sitruunankuorella ja valkuaisvaahdolla.

Kurkkusour7.JPG

Kurkkusourin ohjeessa voi käyttää joko yhtä valkuaista per annos tai vaihtoehtoisesti kolmea senttilitraa Laitilan valmista Proegg valkuaista. Proeggiä on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista kautta maan. Itse olen löytänyt sitä aina 500 ml kokoisissa tölkeissä heti maitojen vierestä. Valmis valkuainen säilyy avattuna jääkaapissa viikon verran ja tölkistä ylijäävästä osasta voi helposti valmistaa itselleen vaikka terveellisen aamiaismunakkaan. Kätevää etenkin silloin, jos tarkoituksena on valmistaa drinkkejä isommalle porukalle tai ei muuten vaan jaksa sählätä kananmunien kanssa.

Kurkkusour5.JPG

P.s. Illan blogigaalaa löytyy Instasta @theblogawardsfinland #TBAW2015 #TheBlogAwardsFinland  ja meikäläinen @alisawilska #suustasuuhun. Be there or be square.

Kommentit (5)
  1. Oon harrastanut noita pari vuotta kotona ja eihän niihin kyllästy! Nam.

    Valmis valkuainen, onpas kätevää!

    1. Tavallaan niin simppeli, mutta nerokas. JA näyttävä! JA hyvä! JA lisää kiitos!

  2. Ah, sourit <3 Toi valmis valkuainen vaikuttaa kyllä tosi kätevältä, vois kokeilla joskus marenginkin valmistuksessa 🙂

    1. <3

      Joo, ehdottomasti. Itse asiassa kiitos vinkistä. Oman tölkkini jämät taitavat päätyä juurikin kakuntäytteeksi illalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *