Mama’s meatballs aasialaisittain

Nuudeleita ja mausteisia lihapullia hoisinkastikkeessa

Aasialaisetlihapullathoisin.6.JPG

Aasialaisetlihapullathoisin.11.JPG

Kaapissani on pyörinyt kauan purkillinen kiinalaista hoisin-kastiketta. En tiedä mistä purkki on alunperin ilmestynyt, sillä en muista sitä koskaan ostaneeni. Olen pitkään miettinyt mitä siitä tekisin, kunnes tänään innostuin valmistamaan siitä kastikkeen aasialaisittain maustetuille lihapullilleni. Söimme lihapullat kaali–nuudelispagetin kanssa, vaikka ne voisin hyvin tarjoilla esimerkiksi viileinä alkupaloina juhlapöydässä.

Aasialaisetlihapullathoisin.4.JPG

Aasialaisetlihapullathoisin.9.JPG

 

Mausteiset lihapullat | noin 35 keskikokoista palloa

  • 600 g sikanautaa
  • 1¼ dl korppujauhoja
  • 200 g kevyt ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • ½ puskaa tuoretta korianteria
  • ½ tl suolaa

 

Aasialaisetlihapullathoisin.1.JPG

Aloita lihapullinen valmistaminen sekoittamalla korppujauhot ja ranskankerma. Anna turvota noin 15 minuuttia. Kuori ja raasta sillä välin inkivääri – tee raastetta kerralla vähän reilummin, sillä tarvitset sitä myös hoisin-kastikkeessa.

Aasialaisetlihapullathoisin.5.JPG

Aasialaisetlihapullathoisin.7.JPG

Yhdistä kaikki lihapulla-ainekset ainekset korppujauho-ranskankermaseoksen kanssa ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin ja paista 200 °C uunissa 20 minuutin ajan.

Aasialaisetlihapullathoisin.JPG

 

Hoisin-kastike

  • ¾ dl valmista hoisin-kastiketta
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2  murskattua valkosipulinkynttä
  • ½ seesamiöljyä

 

Aasialaisetlihapullathoisin.8.JPG

Laita kaikki kastikeainekset pieneen kattilaan miedolle lämmölle ja sekoittele tasaiseksi seokseksi. Kastikkeen voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä. Kun lihapullat ovat kypsiä, pyöritä ne ensin hoisin-kastikkeessa ja sitten seesaminsiemenissä. Tarjoile sellaisinaan tai vaikkapa nuudelien, kevätsipulin, korianterisilpun ja pienten chiliviipaleiden kanssa.

Aasialaisetlihapullathoisin.2.JPG

Aasialaisetlihapullathoisin.3.JPG

Valmistin itse lisukkeet keittämällä kolme annosta munanuudeleita valmistajan ohjeen mukaan ja silppuamalla kypsien nuudelien joukkoon vielä saman verran kesäkaalia. Yhdistin kaalit ja nuudelit isossa kannellisessa kulhossa ja lorautin niiden päälle vielä ruokalusikallisen seesamiöljyä. Itse nuudelien ei tarvitse olla kovin mausteiset, sillä lihapullat ja hoisin-kastike tuovat annokseen jo ihan tarpeeksi makua.

Aasialaisetlihapullathoisin.10.JPG

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.