Martha Stewartin mac’n’cheese

Eli aito jenkkiläinen makaroni–juustopaistos

macncheese10.JPG

macncheese.JPG

Mac’n’cheese oli pitkään kokeilemisen arvoisten ruokalajien listalla muistivihkossani. Ensimmäistä lastani odottaessa himoni juustoihin ja makarooniin kasvoi niin suureksi, että päätin siirtää sen vihdoin suunnittelulistalta kauppalistalle. Taisin itse asiassa käyttää muutaman vuorokauden ihan vain täydellisen reseptin löytämiseksi – oi sitä tyhjän ajan määrää ennen lapsiaTämä Martha Stewartin resepti tuli lopulta vastaani jostain New York Timesin jutusta, jossa oli listattu kaikkien aikojen parhaita makaroni-juusopaistosten reseptejä. Lopputulos oli aivan ihana, vaikka tein tätä eilen vasta kolmatta kertaa ikinä.

macncheese9.JPG

 

Makaroni–juustopaistos | 6 hengelle

  • 400 g makaronia
  • 2 paahtoleipää
  • 5 dl vahvaa cheddaria, 24 kk kypsytetty
  • 2½ dl gruyèrea
  • 8 dl maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 4 rkl voita
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ½ tl cayanne-pippuria
  • mustapippuria

 

macncheese8.JPG

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kuutioi noin sentin palasiksi. Paista palasia ruokalusikallisessa voita, kunnes niiden pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

macncheese7.JPG

Raasta juustot karkealla terällä.

Kuumenna kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Anna turvota hetken jatkuvasti sekoitellen, mutta varo ruskistamasta. Lämmitä maito toisessa kattilassa. Kaada kuuma maito vähitellen suurusteen joukkoon koko ajan tasaisesti sekoitellen – näin vältyt kastikkeen paakkuuntumiselta. Lisää valkokastikkeen joukkoon noin ¾ juustoraasteista. Anna niiden sulaa rauhassa. Mausta suolalla, muskottipähkinällä, cayanne- ja mustapippurilla.

macncheese12.JPG

macncheese11.JPG

macncheese2.JPG

Keitä makaroneja puolet valmistajan ohjeistamasta ajasta. Sekoita huolella valutetut puolikypsät makaronit juustokastikkeen kanssa ja kaada makaronijuustoseos voidellulle uunivuoalle.

Lisää seoksen pinnalle juustoraasteiden loput sekä paistetut leipäkuutiot tasaisesti. Paista 200 ° C uunissa noin 30 minuutin ajan.

macncheese3.JPG

macncheese5.JPG

Tarjoilen mac’n’cheesen aina vihreiden lisäkkeiden kanssa. Eilen en jaksanut lähteä kauppaan salaattitarpeita varten, joten laitoin lautaselle vain kaapista löytyneet rucolan versot. Suomalaista twistiä annokseen saa myös laittamalla lautaselle vähän puolukkahilloa. Puolukkahillo ja juustoinen makaroniruoka on aivan täydellinen makupari. Lapsuudenkodissani on itse asiassa syöty aina liha-makaronilaatikkokin vain ja ainoastaan puolukkahilloin kanssa.

macncheese6.JPG

macncheese1.JPG

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Hell's kitchen
    19.11.2015, 17:24

    Oikeastiko 1,5 desilitraa vehnäjauhoja?

    1. Ei kun ½ dl vehnäjauhoja 🙂 Kiitos, että huomasit!

       

  2. Tämä on meidän pojan yksi suosikkiruuista! 😛 Pitääpä kokeilla Marthan reseptillä joskus. 

    1. Sun pojallasi on sit toooosi hyvä maku, koska tämä on ihan mun lempparini kans 😀 ;D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *