Munakoisopasta

munakoisopasta10.jpg

Munakoisot ovat huudelleet perääni kauppojen vihannesosastolla jo muutaman viikon. Eilen niiden huuto yltyi sellaiseksi mekkalaksi, että nappasin muutaman ostoskärryyni. Olin luvannut Antille tekeväni jotain pastaruokaa, jotta hän jaksaa ahertaa remonttityömaallamme, joten tänään munakoisot saivat seuralaisekseen tagliatellea, metsäsieniä ja pekonia. Huomenna ajattelin nähdä vähän enemmän vaivaa ja pyöräyttää laatikollisen juustotäytteisiä munakoisorullia – ohje tulossa loppuviikosta tänne, mikäli niistä tulee syömäkelpoisia.

munakoisopasta7.jpg

Tiesittekö muuten, että munakoisot ovat kovin kylmänarkoja. Ne säilyvät parhaiten +8 – 12° C lämpötilassa. Kylmemmässä munakoiso paleltuu ja sen hedelmälihaan tulee ruskeita laikkuja. Munakoisot kannattaa myös säilyttää kaukana etyleeniä tuottavista kasviksista, kuten esimerkiksi banaaneista, avokadoista ja tomaateista.

munakoisopasta5.jpgMunakoisopasta 

  • 500 g tagliatellea
  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 200 g metsäsieniä
  • 120 g filepekonia
  • 30 g parmesaaniraastetta
  • 3 kananmuna
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita

munakoisopasta6.jpgmunakoisopasta.jpg

Kuutioi munakoiso, ripottele pinnalle vähän suolaa ja jätä itkemään vartiksi. Kuivaa talouspaperilla kyyneleet. Pilko pekoni ja kypsennä pannulla. Heitä joukkoon puhdistetut sienet sekä munakoisokuutiot. Anna kypsyä hetken aikaa. Lorauta päälle noin desilitran verran valkoviiniä ja pieni nokare voita. Anna kiehahtaa. Jätä miedolle lämmölle odottamaan pastan valmistumista.

munakoisopasta9.jpg

Keitä tagliatelle paketin ohjeen mukaa al denteksi suolatussa vedessä. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen.

Valmista kastike yhdistämällä valmiiksi raastettu parmesaanijuusto ja kananmunat. Kun tagliatelle on valmis, kippaa joukkoon pekonit, munakoisot ja sienet. Kaada päälle vielä kastike sekä tilkka pastan keitinvettä. Sekoita nopeasti voimakkain liikkein. Älä pidä kattilaa enää tässä vaiheessa liedellä, jottei kastikkeen kananmunat ala kypsymään ja kokkaroitumaan.

munakoisopasta3.jpg

Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ja tarkista maku. Lisää suolaa vain tarvittaessa.

munakoisopasta8.jpgmunakoisopasta11.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (10)
  1. Näyttää herrrrkulliselta! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Patapuustikin oli töissä suuri menestys 😉

    1. Ou jes! Mahtavaa, kiitos palautteesta 🙂 Nyt vain sormet ristiin, että tämäkin maistuu 😉

  2. Vahva jaa-ääni resepteille, jotka tarjoaa tekosyyn avata valkkaripullon maanantaina. Hyvää oli inauksen soveltaenkin. Hik.

    1. JEs kiitos, ihan parasta palautetta! Kurkku on uus munakoiso 😉 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *