Salaattitacot ja keittiövälinearvonta
Seesamikana–linssi–salaattitacot ja sriracha–maapähkinädippi, yhteistyössä KitchenTime
Maapähkinävoi on ollut yksi tämän vuoden suurimmista ihastuksistani. En oikeastaan ollut ajatellut koko tuotetta lainkaan ennen kun sain sitä purkillisen käsiini vähän vahingossa. Sen jälkeen olen kyllä ehtinyt laittaa sitä vähän kaikkialle; jälkiruokiin, pääruokiin, alkupaloihin ja nyt myös kastikkeeseen. Srirachan kanssa maapähkinävoi luo aivan taivaallisen, makean ja lempeäntulisen yhdistelmän, joka soveltuu mainiosti niin dippikastikkeeksi kuin ruoan päälle kaadettavaksi. Itseasiassa tämä sriracha–maapähkinäseos lukeutuu niihin kastikkeisiin, joita kaaputtelen lusikalla suoraan purkin pohjalta muiden katseiden välttäessä.
Salaattitacot | seesamikana–linssitäyte
- 250 g kananfilettä
- 4 dl vihreitä linssejä
- 1½ rkl seesamiöljyä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl srirachaa
- suolaa
Huuhdo linssit ja laita kiehumaan miedolle lämmölle kannen alle noin 30 minuutiksi. Lorauta pannulle seesamiöljyä ja paista kanat öljyssä kypsäksi. Pilko kanafieet pienemmiksi paloiksi ja lisää joukkoon kypsät linssit. Mausta tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla, soijalla, siirapilla ja srirachalla. Sekoita hyvin ja jätä hautumaan hetkeksi. Lisää suolaa vain tarvittaessa, maista ensin.
Lisukkeet
- 2 pkt isolehtistä salaattia
- 2 porkkanaa
- 1 pieni kesäkupitsa
- 1 puska thai-basilikaa
- 1 puska korianteria
- 1 kevätsipulin varret
- 1 chili
- seesaminsiemeniä
- paahdettua sipulirouhetta
Sriracha–maapähkinävoikastike
- 100 g karkeaa tai sileää maapähkinävoita
- 2 rkl maustamatonta (kookos)jogurttia
- 1½ limetin mehut
- 1 rkl srirachaa
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
Laita kaikki kastikeainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa toinen ruokalusikallinen jogurttia. Kastikkeen kuuluu olla paksuhkoa ja kaadettavissa olevaa, muttei missään tapauksessa juoksevaa.
Salaattitacot voi nauttia joko kylminä tai lämpiminä ja niiden syömisessä kannattaa hyödyntää tyypillisen meksikolaishenkisen tortillaillallisen ideaa; kasaa liikaa täytteitä lätylle, kaada päälle runsaasti kastiketta ja sitten vain ääntä kohti kauneuspisteitä jakamatta. Jos salaattilätty repeää tai sotkeminen muuten vain turhauttaa, voi tacot tarjota myös avoimesti lautaselle aseteltuina. Ateriasta tulee yhtä näyttävä näinkin.
Sitten arvontaan!
Sain valita ruotsalaisen keittiövälineiden verkkokaupan KitchenTimen valikoimasta itselleni yhden uuden ruoanlaittovälineen ja samalla laittaa tänne blogini puolelle toisen vastaavanlaisen arvottavaksi. KitchenTime on vastikään avannut suomenkieliset sivut ja verkkokaupan valikoimia tutkiessa vierähtikin tovi – kyseessä on todellinen keittiövälineiden supermarketti. Tämänlaista olen kaivannut jo pitkään.
Silmiini osui ensimmäisten joukossa Gefun kehuttu Julienne-kuorija. Olen ollut vähän tyytymätön nykyiseen julienneeni, joten päätin antaa nettiarvosteluissa kovaa suitsutusta saaneelle Gefun kuorijalle mahdollisuuden. Koekäytin kuorijaa nyt ensimmäistä kertaa salaattitacojen täytteitä tehdessäni ja täytyy sanoa, että kuorija on yksi parhaista, joita olen kokeillut omassa sarjassaan; teräosa on juuri sopivan kokoinen eivätkä sormenpäät ole jatkuvasti vaarassa. Terän leikkuujälki on myös tasainen ja se liukuu kitkattomasti kasviksen pinnalla ilman minkäänlaisten voimien kohdistusta itse välineeseen.
Jos siis kasvisten superhelppo suikalointi ja kasvisnuudelien tekeminen kiinnostaa, mutta et vielä omista omaa juliennea tai vaikka haluat vaihtaa uuteen niin osallistu KitchenTimen sponsoroiman Gefun Julienne-kuorijan arvontaan (arvo 22,90e) kommentoimalla mitä tahansa tämän jutun kommenttiosioon. Arvonta alkaa välittömästi ja loppuu viikon kuluttua torstaina 1.10. kello 20.00. Muista jättää kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi siihen osoitetussa kentässä. Se näkyy vain minulle.