Pariisin suurin sitruuna–marenkileivos

Ravintola-arvio, Le Loir dans la Théière, Pariisi, Le Marais

sitruunamarenkileivos1 (1).jpg

pariisikahvila3.jpg

Olimme kuun alussa pikavisiitillä Pariisissa ja yhtenä tärkeimmistä to do -listan kohteistani oli käydä syömässä kaupungin suurin sitruuna–marenkileivos. Löysin tieni leivosta tarjoilevaan Le Loir dans la Théière -kahvilaan itse asiassa Lilyn ihanasta (Pikkuseikkoja) -blogista, josta löytyy ihan parhaita ruoka- ja juomavinkkejä niin kotimaahamme kuin muuallekin.

pariisikahvila4.jpg

pariisikahvila2.jpg

Le Loir dans la Théière sijaitsee Le Marais’n trendikkäässä kaupnginosassa ja se on tunnelmaltaan hyvin rento ja boheemi. Tulimme paikalle hieman lounasajan ulkopuolella, joten emme valitettavasti ehtineet testaamaan päivittäin vaihtuvia suositusmenuja, mutta onneksi sitä tärkeintä oli vielä jäljellä..

.. ja paljon:

sitruunamarenkileivos.jpg

pariisikahvila6.jpg

pariisikahvila9.jpg

Winning! There is a heaven on earth.

Jättimäisen ja aivan fantastisen marenkileivoksen lisäksi testasimme listalta muutamaa vakioannosta; sieniomelettia ja kesäkurpitsa–fetajuustoquicheä.

pariisikahvila1.jpg

pariisikahvila8.jpg

pariisikahvila7.jpg

 

Näihin kiinnitin huomiota | +

  • Rento ilmapiiri
  • Laadukkaat raaka-aineet
  • Maukkaat annokset
  • Fantastinen kakkuvalikoima
  • Hyvää kahvia

 

sitruunamarenkileivos3.jpg

pariisikahvila5.jpg

Le Loir dans la Théière vaikutti todella suositulta lounaspaikalta paikallisen keskuudessa, vaikka sinne tuli myös suuri joukko ihmisiä ihan vain kahville ja sitruunamarenkileivokselle kakulle. Listalla vakiona olevat pikkupurtavat olivat valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja ne olivat todella maukkaita. Kahvilan perällä oli nähtävissä koko kakkuvalikoima ja niistä jokainen näytti niin herkulliselta, että meinasin tulla hulluksi. Onneksi olin tehnyt valintani  ja syönyt sen  ennen tiskillä pyörähtämistä. Olisin muuten saattanut sortua pahemman luokan ylilyönteihin tilausta tehdessäni.

sitruunamarenkileivos2.jpg

pariisikahvila.jpg

Loppuun täytyy vielä todeta, että tämä on ehdottomasti sellainen paikka, jossa tulen käymään joka ikinen kerta Pariisissa vieraillessani. Voittaa mennen tullen monet paljon tunnetummat kilpailijat. 

Suosittelen!

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Keitto paahdetuista tomaateista

Ja ohje ihanaan avokadotoastiin

paahdettutomaattikeitto.jpg

paahdettutomaattikeitto_.jpg

Kesäisin ruoanlaittoni yksinkertaistuu moneltakin osin. Jos en syö jotain helppoa salaattia, saatan vain nopeasti keittää suuria määriä kotimaisia vihanneksia ja popsia niitä sellaisenaan tai tuoreen kalan rinnalla. Esimerkiksi eilen tein lounaaksi tätä tonnikalasalaattia varhaiskaalista (fantastista, kokeilkaa) ja päivälliseksi söin kaksi kukkakaalia, nipun kesäporkkanoita ja yhden ahvenen.

Keittoruoista tähän vuodenaikaan lautasellani näkyy vain kylmää kurkkukeittoa (ohje tulossa!), kesäkeittoa sekä paahdetuista tomaateista valmistettua kuumaa sosekeittoa. Tomaattikeitto sopii mielestäni hyvin vähän harmaampiin sadepäiviin, vaikka sitä voi kyllä syödä jääkaappikylmänäkin esimerkiksi alkuruokana.

paahdettutomaattikeitto2 (1).jpg

 

Paahdettu tomaattikeitto | iso kattilallinen

  • 1½ kg erilaisia tomaatteja
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 puska tuoretta salviaa
  • 1 pusta tuoretta basilikaa
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • ½ dl kermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

 

paahdettutomaattikeitto5.jpg

Lämmitä uuni 225 °C. Pilko tomaatit ja varsisellerit. Kuori ja halkaise valkosipulit. Pilko ja sekoita yrttipuskista nypityt lehdet. Laita kaikki uunivuokaan ja pirskota pinnalle hieman oliiviöljyä. Paahda kasviksia uunissa noin 45 minuutin ajan. Sekoita muutaman kerran paiston aikana, ettei mikään jää pohjaan kiinni. Tomaatit saavat alkaa hieman mustumaan.

paahdettutomaattikeitto4.jpg

paahdettutomaattikeitto3.jpg

Ota paahdetut kasvikset pois uunista. Erottele valkosipulit. Anna jäähtyä 30 minuutin ajan.

Pilko punasipuli ja kuullota kattilanpohjalla liedellä voinokareessa. Lisää joukkoon jäähtyneet kasvikset ja valmis kanaliemi. Lämmitä nopeasti ja soseuta. Siirrä soseutettu tomaattikeitto takaisin leidelle. Lisää joukkoon loraus kermaa ja kiehauta. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. 

paahdettutomaattikeitto6.jpg

Tykkään tarjota lämpimän tomaattisosekeiton kanssa grillattuja leipiä, joissa täytteinä käytän vähän vaihtelevasti joko pelkkää cheddarjuustoa tai avokadotahnaa. Tällä kertaa tein molempia, sillä en osannut päättää kumpaa mieleni teki. Avokadotahnani on hyvin yksinkertainen ja se soveltuu oivallisesti myös dipiksi ja kastikkeeksi muihin ruokiin.

paahdettutomaattikeitto8.jpg

 

Avokadotoast

  • 4 palaa tuoretta maalaisleipää
  • 1 kypsä avokado
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5–10 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria

 

Halkaise avokado ja lusikoi sisus syvään astiaan. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tabasco. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sipaise leiville öljyä tai muuta käytössäsi olevaa rasvaa. Paahda leipiä pannulla tai grillissä rasvapuoli alas päin, kunnes leipä on saanut hieman väriä. Levitä kahdelle leivälle valmista avokadotahnaa* ja laita jäljelle jäävät tahnan päälle kansiksi. Puolita ja tarjoile.

paahdettutomaattikeitto7.jpg

paahdettutomaattikeitto1.jpg

*Cheddarleipiä valmistaessa lisää tässä vaiheessa raastettu juusto ja siirrä hetkeksi takaisin liedelle, kunnes juusto alkaa hieman pehmentymään.

Koti Ruoka ja juoma