Savulohipasta pinaatista ja fenkolista
Viimeksi ulkomailla ollessani törmäsin yhdessä italialaisessa ravintolassa pastaan, joka sisälsi savulohta, fenkolia ja pinaattia. Ihastuin välittömästi pastan ainesosaluetteloon, vaikka en ehtinytkään sitä maistamaan. Otin kuitenkin menusta kuvan muistutukseksi ja päätin, että teen sitä välittömästi kotiin saapuessani.
Olen aikaisemmin kokeillut tuoreena vähän aniksen tyyppisestä mausta tunnettua fenkolia lohen kanssa vain pastramin pinnalla sekä kirkkaassa lohikeitossa. Kummassakin se on vakuuttanut läsnäolollaan ja kypsennettynä sen makukin mietonee. Pienenä poikkeuksena kuitenkin tyypillisempiin pastaruokiin verrattuna en suosittele tämän kanssa juustoraasteita lainkaan. Jos kaipaat lisämakua pinnalle, suosittelen laittamaan ohjeessani olevaa mausteseosta pieneen kulhoon pöydälle ja lisäämään siitä sitten sormilla omaan annokseesi oman makusi mukaan.
Lohi–pinaatti–fenkolopasta | 5 annosta
- 500 g tagliatellea
- 200 g kylmäsavulohta
- 160 g tuoretta pinaattia
- 1 fenkoli
- 2 dl kermaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl karkeaa merisuolaa
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
Valmista mausteseos paahtamalla fenkolinsiemeniä ja mustapippureita hetken aikaa kuivalla pannulla. Siirrä mortteliin, lisää joukkoon karkea merisuola ja murskaa mahdollisimman hienojakoiseksi.
Laita tagliatelle keittymään al denteksi paketin ohjeen mukaan suolaisessa vedessä.
Pilko fenkoli ja kylmäsavulohi pienemmäksi. Huuhtele pinaatti ja jätä valumaan lävikköön. Kuumenna pannu ja freesaa fenkolin palasia minuutti oliiviöljyssä. Lisää kerma ja anna kiehahtaa nopeasti. Lisää vielä lohisuikaleet ja pinaatti. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes lohi on kypsynyt – tämä ei kestä kauaa. Mausta kastike puolikkaalla annoksella ensimmäiseksi valmistamaasi mausteseosta – säästä loput pöytämausteeksi.
Yhdistä kastike kypsien tagliatellejen kanssa ja tarjoile onnekkaimmille.
Mäkin laitan aina pinaattia savulohipastaan. 😀
Tää oli mulle eka kerta! 😀 Teen yleensä sen näin: sahrami-savulohipasta 😉
Oi kiitos! 🙂 🙂