Savulohipasta pinaatista ja fenkolista

lohipinaattipasta3.jpg

Viimeksi ulkomailla ollessani törmäsin yhdessä italialaisessa ravintolassa pastaan, joka sisälsi savulohta, fenkolia ja pinaattia. Ihastuin välittömästi pastan ainesosaluetteloon, vaikka en ehtinytkään sitä maistamaan. Otin kuitenkin menusta kuvan muistutukseksi ja päätin, että teen sitä välittömästi kotiin saapuessani.

lohipinaattipasta4 (1).jpg

Olen aikaisemmin kokeillut tuoreena vähän aniksen tyyppisestä mausta tunnettua fenkolia lohen kanssa vain pastramin pinnalla sekä kirkkaassa lohikeitossa. Kummassakin se on vakuuttanut läsnäolollaan ja kypsennettynä sen makukin mietonee. Pienenä poikkeuksena kuitenkin tyypillisempiin pastaruokiin verrattuna en suosittele tämän kanssa juustoraasteita lainkaan. Jos kaipaat lisämakua pinnalle, suosittelen laittamaan ohjeessani olevaa mausteseosta pieneen kulhoon pöydälle ja lisäämään siitä sitten sormilla omaan annokseesi oman makusi mukaan.

lohipinaattipasta2.jpg

lohipinaattipasta.jpg

 

Lohi–pinaatti–fenkolopasta | 5 annosta

  • 500 g tagliatellea
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 160 g tuoretta pinaattia
  • 1 fenkoli
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita

 

Valmista mausteseos paahtamalla fenkolinsiemeniä ja mustapippureita hetken aikaa kuivalla pannulla. Siirrä mortteliin, lisää joukkoon karkea merisuola ja murskaa mahdollisimman hienojakoiseksi.

lohipinaattipasta1.jpg

Laita tagliatelle keittymään al denteksi paketin ohjeen mukaan suolaisessa vedessä.

Pilko fenkoli ja kylmäsavulohi pienemmäksi. Huuhtele pinaatti ja jätä valumaan lävikköön. Kuumenna pannu ja freesaa fenkolin palasia minuutti oliiviöljyssä. Lisää kerma ja anna kiehahtaa nopeasti. Lisää vielä lohisuikaleet ja pinaatti. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes lohi on kypsynyt – tämä ei kestä kauaa. Mausta kastike puolikkaalla annoksella ensimmäiseksi valmistamaasi mausteseosta – säästä loput pöytämausteeksi.

Yhdistä kastike kypsien tagliatellejen kanssa ja tarjoile onnekkaimmille.

lohipinaattipasta5.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
    1. Tää oli mulle eka kerta! 😀 Teen yleensä sen näin: sahrami-savulohipasta 😉

  1. Oi kiitos! 🙂 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *