Soijapapuspagetti napoletana

Yksinkertiaisia, nopeita ja vehnättömiä pastoja osa 2/2:

napoletana.jpg

napoletana2.jpg

Toinen suosikkini simppeleistä pastakastikkeista on tietysti klassinen napoletana. Julkaisin ensimmäisen kerran versioni napoletana-kastikkeesta jo vuonna 2012 vanhan blogini puolella ja se pysyi yhtenä suosituimmista vuodesta toiseen. Vaikka tykkäänkin kokkailla kaikenlaisia ruokia, ovat yksinkertaiset ja maukkaat arkipastareseptit korvaamattomassa arvossa lapsiperheessämme. Tällä kertaa käytin pastana teeman mukaisesti Ruohonjuuresta ostamaani Explore Asian soijapapuspagettia.

Mutta kuten edelliseen ohjeeseenkin kirjoitin, tämä soveltuu loistavasti myös sen ihan tavallisen pastan kanssa.

soijapapuspagetti.jpg

 

Soijapapuspagetti napoletana | 2 aikuista + 2 lasta

  • 200 g soijapavuista tehtyä spagettia
  • 1 tlk kokonaisia kuorettomia tomaatteja mehussaan
  • 1 puska tuoretta basilikaa
  • 1½ punasipulia
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa

     

napoletana3.jpg

Kuullota punasipulisilppua voissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Murskaa kokonaiset tölkkitomaatit pienemmäksi kulhossa painelemalla tai saksimalla – miten vain haluat. Lisää tomaatit sipulisilpun joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Anna hautua kannen alla vartin verran. Lisää lopuksi nypitty basilika ja anna kastikkeen jäähtyä. Soseuta helahoito sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuumenna vielä pannulla kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä spagetti al denteksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Yhdistä kastikkeen kanssa ja tarjoile välittömästi. Pinnalle voi lisätä halutessaan myös vastaraastettua parmesaania.

napoletana5.jpg

Luin joskus jostain, että italialaisille lapsille napoletana on sama kuin suomalaisille lapsille kalapuikot. Arkista, mutta hyvää. Sellaista, jota lapsi haluaisi syödä jokaisena päivänä viikossa. Lisään aikuisten annoksien päälle yleensä vielä reilusti toisesta basilikapuskasta leikkaamaani yrttisilppua, sillä sitähän ei voi olla koskaan liikaa.

napoletana6.jpg

napoletana1.jpg

Nautinnollista keskiviikkoa!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Pitääpä käydä ostamassa tuotakin makua testiin 🙂

  2. Explore Vegan
    29.4.2015, 12:08

    Soijapavuista tehty spagetti on mielestäni parasta. Lähinnä normaalin vehnäpastan makua. Tätä kastiketta täytyy kokeilla. Vaikuttaa herkulliselta.

    1. Olen samaa mieltä tähänastisten kokeilujeni perusteella. Superhyvää! 😉 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *