Tomaattinen inkivääri–mozzarellapasta
Helppoja arkipastoja mozzarellasta osa 1/2:
Rakastan pastaa. Olen rakastanut sitä lapsuudestani lähtien ja välillä elänyt viikkokausia pelkän makaronin ja Oivariinin voimalla. Voin myös avoimesti kertoa, että meidän perheessämme syödään pastaa viikottain, niin arkena kuin juhlanakin – eikä muuten olla ylipainoisia yksikään. Parhaimmillaan pasta on hyvin yksinkertainen, mutta maukas ateria. Tällöin se ei saa olla ylikeitetty, alisuolattu ja -maustettu tahi ylimäärin kastikkeessa uitettu. Pastan ja kastikkeen tulee olla myös sekoitettuina toisiinsa ennen lautaselle annostelua.
Koska syömme pastaa niin usein, yritän varioidan vanhoja reseptejä ja kehitellä uusia lähes viikottain. Jään yleensä koukkuun johonkin raaka-aineeseen, jota sitten lisäilen kaikkiin ruokiin aina oman aikani kunnes kyllästyn tai innostun taas jostain uudesta. Yksi tämänlainen viime kuukausien suosikki on ollut mozzarella.
Mozzarella toimii erittäin hyvin erilaisten pastojen kanssa ja sen vuoksi ajattelin jakaa omat suosikki mozzarellapastareseptini. Tässä ensimmäisessä ehkä vähän yllättäväkin liitto, mozzarella ja inkivääri, tasapainottavat toisinaan herkullisesti; mozzarellan pehmeä maku taittaa inkiväärin terävyyttä ja luovat yhdessä hyvin mielenkiintoisen makuyhdistelmän.
Uusi vuosi on tuonut jo paljon iloa; antikarppisten viimeinenkin vilja-allergia on selätetty. Arrivederci Riisimakaroonit & Co.
Tomaattinen inkivääri–mozzarellapasta | 4 henkilölle
- 500 g spagettia
- 2–3 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
- 125 g pallo (puhvelin)mozzarellaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 puska basilikaa
- 1 puska persiljaa
- 1 tl chilihiutaleita
- mustapippuria
- suolaa
Pilko kokonaiset tölkkitomaatit kulhossa pienemmiksi. Silppua valkosipuli ja freesaa oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti – varo ruskistamasta. Lisää pannulle tomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Lisää haudutettuun tomaattikastikkeeseen kevyesti revityt basilikat, persiljasilppua, inkivääri sekä chilihiutaleet. Anna makujen yhdistyä hetken ajan, muttei liian kauaa – mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä kastike pastan kanssa ja kuutioi mozzarellapallo joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Suosittelen aina lisäämään mozzarellan pastaan vasta juuri ennen tarjoilua, jottei se ehdi sulamaan ja sitkistymään – joskus lisään sen vasta lautasella. Pastaa syödessä tykkään myös joskus napsia esimerkiksi oliiveja tai pähkinöitä samalla. Patonki tai muu vastaava leipä tuntuu usein liian raskaalta.
P.s. Kiistatta parhaita oliiveja ovat aina ne kaikista vähäsuolaisimmat. Jättäkää muut suosiolla hyllyjä koristamaan!
Olen tosi iloinen, että aloitit tämän blogin! Tykkäsin resepteistäsi jo edellisessä blogissa.
Myös kuvat ovat huippuja.
🙂 Wau, kiitos!
Tää prosessi on ollut aika pitkä. Inhosin sitä vanhaa sillisalaattia, jonka alunperin olin kuitenkin enemmän tarkoittanut perheblogiksi. Olen kuitenkin aina rakastanut ruoanlaittoa ja jotenkin sen puolen tekeminen tuntui niin paljon luontevammalta, että välillä ihan pakon kanssa yritin miettiä muita juttuja väliin. Ei ehkä ihan mikään sellainen tilanne, jossa rakkaan vapaa-ajanharrastuksen kanssa haluaisi olla. 😉
Yksi ehkä suurimmista epävarmuustekijöistä oli myös se, etten todellakaan ole tämän alan ammattilainen – jopa hyvin kaukana siitä, joten valtavaa Kiitos sanoistasi! Ne kannustavat ja auttavat uskomaan, että tämä hyppy tuntemattomaan kannatti ottaa.