Tonnikala–mozzarellapasta
Helppoja arkipastoja mozzarellasta osa 2/2:
Tonnikala-mozzarellapasta on yksi Antin suosikkipastoista, vaikka muuten säilyketonnikala ei oikein saa miestäni syttymään. Tämä resepti oli esillä vanhassa blogissanikin, mutta silloin olin niin nälkäinen, että annoksesta jäi persilja uupumaan kokonaan, kun hätäpäissäni kiirehdin sitä syömään. Huonon kuvankin taisin ottaa siitä käsi täristen sohvanreunalta enkä usko, että pasta pääsi ihan oikeuksiinsa.
Tonnikala–mozzarellapasta | 4 henkilölle
- 500 g penne rigatea
- 1½ prk tonnikalaa öljyssä
- 125 g pallo (puhvelin)mozzarellaa
- 2 rkl kapriksia
- 1 tuuhea puska persiljaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
Valuta tonnikaloista enimmät öljyt pois ja nakkaa pannulle kapristen kanssa hetkeksi kuumenemaan – varo ruskistamasta. Kuutioi mozzarellapallo ja jätä odottamaan. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä, valuta ja yhdistä tonnikalan kanssa. Silppua joukkoon runsaasti persiljaa sekä lusikallinen hyvää oliiviöljyä. Lisää kuutioitu mozzarella vasta viimeisenä juuri ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla.
Toinen tunnetumpi yhdistelmä tonnikalasta ja kapriksista on tietysti vitello tonnato – Piemonten alueen klassikkoherkku, jossa valkoviinissä keitetty ja ohuesti siivutettu vasikanliha tarjoillaan tonnikalasta, majoneesista, sitruunasta, oliiviöljystä sekä kapriksista tehdyn kastikkeen kanssa. Annos on yksi ikuisia suosikkejani, ja aina joskus vitello tonaatto -hampaan kolottaessa käyn nauttimassa yhden Kaisaniemen Vapianossa. Se löytyy alkuruokalistalta, mutta on reilun kokoinen ja ehdottomasti hintansa väärti.
Suosittelen vähentämään pastan määrää ja lisäämään tonnikalaa sekä juustoa. Tällä määrällä resepti on lähes vegaaninen.