Valkosipulipasta ja parsakaalimuruja

valkosippasta7.jpg

valkosippasta8.jpg

Tein meille viikonloppuillalliseksi kauan suunnitteilla ollutta valkosipulipastaa. Oikeastaan pastan kanssa tarjottavat parsakaalimuruset olivat alkuperäinen innostuksen lähde, kun aloin pohtia, mihin keksisin niitä yhdistää. Tämä valkosipulipasta ei ole mitään pikaruokaa. Sen valmistukseen kuluu helposti reilu tunti. Lopputulos on kuitenkin kaiken aherruksen arvoinen. Väittäisin, että jopa Akseli Herlevin somessa viime päivinä pyörinyt versio valkosipulipastasta kalpenee tämän rinnalla.  

valkosippasta.jpg

 

Valkosipulipyree | kastikkeen pohja

  • 100 g eli noin 3 valkosipulin kynnet
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½–1 tl suolaa
  • mustapippuria
     

Aloita pastan valmistus valkosipulipyreen tekemisellä. Kuori valkosipulit ja poista niiden sisältä mahdolliset versot. Laita valkosipulit ja voi pieneen kattilaan. Kaada niiden päälle kerma ja mausta suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat täysin pehmentyneet. Soseuta kerma-valkosipuliseos sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarkasta maku – valkosipulipyree saa olla aika voimakas ja suolainen.

valkosippasta3.jpg

valkosippasta6.jpg

Valkosipulipyreen keittyessä kannatta valmistaa nopeasti parsakaalimuruset. Murusten valmistusohjeeseen törmäsin pari päivää sitten jonkun muun reseptin yhteydessä ja sitä oli pakko päästä kokeilemaan heti. Idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että parsakaalia keitetään vain 1–2 minuuttia, jonka jälkeen siitä leikataan pelkkiä kukintoja irti sahalaitaisella veitsellä. Niin kaunista ja nerokasta.

valkosippasta4.jpg

 

Valkosipulipasta

  • 500 g spagettia
  • 2½ dl valkosipulipyreetä
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl vastaraastettua parmesaania
  • ½–1 dl pastan keitinvettä
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 parsakaalin muruset
  • mustapippuria
  • suolaa
     

Keitä spagetti al denteksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsä, ota keitinvettä talteen desilitran verran.

Hienonna salottisipuli ja kuullota sitä pari minuuttia pannulla. Yhdistä sipulisilppu valkosipulipyreen kanssa. Sekoita pyree kypsän spagetin joukkoon isossa kattilassa. Heitä perään vielä parmesaaniraasteet, persiljasilppu sekä loraus pastan keitinvettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

valkosippasta2.jpg

valkosippasta5.jpg

Lisää parsakaalimuruset annokseen vasta lautasella. Voit laittaa ne kulhossa pöytäänkin niin, että jokainen ruokailija saa lisätä niitä oman maun mukaan.  

P.s. Tämä ei muuten olisi yhtään hullumpi valinta kasvissyöjäperheen pääsiäispöydässä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.