Aamupalalla / At the breakfast table
Aamupala venyi vahingossa tällä viikolla perjantaille asti. Totuuden nimissä mietin vielä eilen puoli yhdentoista aikaan yöllä tullessani kotiin, että ehdinkö vielä tekemään jotain. Mutta sitten tulin järkiini ja päätin venyä torstain periaatteestani, vaikka hiukan vaikeaa se tekikin omalletunnolle. Sain joulupukilta anteliaasti ennakkolahjana pakkolomaa mahataudin muodossa, eli aamupalat ovat muutenkin jääneet syömättä koko viikon ajalta. Tai jos valmista mustikkakeittoa ei lasketa, ja sitä ei tullut mieleenkään ruveta tärinöissä tuunaamaan.
Mutta nyt alkaa vihdoin maistua ruoka ja keräsin jääkaappiin eksyneitä asioita onnistuneesti yhteen. Olen blogannut ennenkin grilled cheese reseptin, mutta aina täytteitä vaihtamalla saa ihan uuden maun. Leivän väliin sujahti vuohenjuustoa, raastettua appelsiininkuorta ja hilloa, tässä tapauksessa mustaherukkahilloa, josta en tunnu saavan tarpeekseni. Tämä on aika herkullinen aamiaisidea joululomalle, paitsi jos mielessä eivät pyöri kinkun jälkeen kuin viherpirtelöt. Se on tietysti täysin ymmärrettävää.
Vuohenjuustoinen grilled cheese
Nappaa itsellesi pari palaa mieleistä leipää, kaiva samalla jääkaapista vuohenjuustoa ja hilloa. Raasta appelsiinin kuorta valmiiksi teelusikallisen verran lautaselle (mielellään luomulaatuisesta, tai sitten pirun hyvin kuuratusta).
Lämmitä pannu ja tipauta nokare voita sulamaan. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Paista leipiin voissa rapsakka pinta, ongi ne pannusta ja levitä paistopinnoille hilloa ja vuohenjuustoviipaleet. Ripottele hillon päälle appelsiininkuori ja paina leivät vastakkain. Paista leipää molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi, paina tarvittaessa esimerkiksi kattilankannella leipää littanaksi, jotta sulava juusto liimaa leivät yhteen ja tekee herkun helpommaksi kääntää pannulla ja syödä noin muutenkin.
Tarjoa leipä aamukahvin/teen ja tuoremehun kera.
*
Sorry for a delayed breakfast, stomach flu happening here so there hasn’t been any breakfasts this week, until today. I made a bit fancier grilled cheese by using goat cheese, blackberry jam (you can use any jam you like, or maybe some fresh figs etc.) and orange zest to have a little holiday spirit. Super easy and the most important, very, very good.