Rommitoti / Something warming

rommitoti_suvisurlevif.jpg

 

Keittelen perinteistä nuhajuomaani päivisin, mutta illemmalla on parempi ottaa järeämmät aseet käyttöön. Rommitoti on vanhempieni nuhasuosikki. Isäni suosii sokeria ja hävytöntä määrää tummaa Captain Morgan-rommia.

Käytän omassa lasissani hiukan vähemmän rommia, mieluiten hunajaa ja laitan mukaan vielä taitetun appelsiinin kuoren. Ja kas kun veri alkaa kiertämään, kädet ja varpaat lämpeävät ja olosta tulee hetkeksi siedettävä. Juon rommitotia mieluiten juuri ennen sänkyyn painelua, jolloin se auttaa nukahtamaan, tukkoisuudesta huolimatta. 

Mittaa lasiin mieleistäsi rommia ja kuumaa vettä haluamassasi suhteessa. Sekoita mukaan sokeria tai hunajaa jos kaipaat lisämakeutta. Voit halutessasi lisätä mukaan appelsiinin kuoriviipaleen makua tuomana. Juo niin kuumana, kuin pystyt. 

*

A hot rum toddy is the best thing I can think before bed, at least right now. 

 

 

Kommentit (2)
 1. CamillaElise
  5.1.2015, 18:40

  Yum, do you have a recipe in english, pretty please? 🙂

  1. It is a really vague recipe but here goes. 🙂

   Boil some water and let it cool down just a bit when you are measuring rum and honey (or sugar) in your mug. I use about 4 cl or more if I feel really under the weather, I think this is about preference, my dad makes his half rum and half water..

   Pour the hot water on top of rum and honey. I like to add a orange peel which I twist so that the oils in the peel are released. Drink up as hot as you can, but don’t burn your tongue.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *