Helppo eukalyptuskranssi

7205F847-21C4-4984-B702-EC6BD0AD526B.jpeg

Saahan jo hieman puhua joulusta, saahan!?

Minulla on jo kovasti joulu mielessä ja eihän siihen ole enää kuin kaksi kuukautta. Kotiin on kiva alkaa pikkuhiljaa laittamaan joulua pienillä asioilla. Tänään postilaatikkoon kolahti ensimmäinen joululehti ja taisipa sinne kolahtaa myös ensimmäinen lelulehtikin. Syksyn myötä minut on vallannut jokin kumma inspiraatio ja minulla tekisi mieli koko ajan tehdä jotain käsin. Muutaman viikon ajan neuloin iltaisin vauvalle bloomerseja. Nyt kun ne ovat valmiit, on pakko saada uusia projekteja. Eilen illalla oli outoa kun menin lasten kanssa lähes samaan aikaan nukkumaan enkä tehnytkään mitään käsitöitä. 

Eilen alkuillasta kuitenkin tein nämä ihanat eukalyptus kranssit! Rakastan eukalyptuksen oksia ja halusin tehdä niistä jouluksi kransseja. Tein ne jo nyt, sillä haluan nauttia niistä pitkään ja ehkä käytän niitä myös lapsista otettavien joulukorttikuvien taustalla. Nekin pitäisi jo kohta ottaa.

Tässä siis ohje näihin ihastuttaviin kransseihin. Aikaa minulla näiden tekoon kului vain tunti tai kaksi. 

413571AF-418B-41EB-AB38-06A930507DC1.jpeg

Tarvitset

ison nipun eukalyptuksen oksia

metallisen renkaan tai paksua rautalankaa

ohutta rautalankaa (vihreää)

sakset

Eukalyptuksen oksat ostin paikallisesta kukka- ja hautaustoimistosta. Eukalyptuksen oksat olivat runsaita erikokoisin lehdin. Metalliset renkaat halkaisijaltaan 35cm ja 45cm sekä vihreätä ohutta rautalankaa ostin meidän kylällä matkahuollon yhteydessä sijaitsevasta askarteluliikkeestä. Vastaavasti tähän voisi käyttää paksua rautalankaa, jonka asettelisi renkaaksi. Tämä metallirengas oli kuitenkin helpompi niin kranssista tulisi varmasti tukeva, kestävä ja hyvänmuotoinen. Taas kaikki tarvittava löytyi omalta kylältä 🙂 

Aluksi kiinnitin yhden eukalyptuksen oksan varren tyvestä rautalangalla kiinni metallikehikkoon. (Vihreä rautalanka on sen vuoksi hyvä, ettei sitä tarvitse piilotella lähes yhtään.) Sen jälkeen pyöritin oksia niin, että valkoinen metallirengas peittyi, samalla rantalangalla sitoen eukalyptuksen oksan ympäri pyörittämällä. Lisäsin oksia päällekkäin ja perätysten niin kauan kunnes lopputulos miellytti silmää. Kaikki kiinnittäen rautalangalla oksien ympäri pyörittäen. Tähän isompaan meni ehkä viisi tai kuusi tuuheaa oksaan ja pienempään laitoin ehkä neljä halvempaa tai yksittäistä oksaa. Nämähän voi tehdä niin tuuheaksi kuin itse haluaa. Oksat kannattaa sitoa löyhästi, eikä vetää kireälle rangasta vasten. Kun rakennat kranssia, silmäile samalla, että siitä tulee symmetrinen niin halutessasi. Lopuksi katkaise rautalanka ja sido se kiinni kranssiin. Kuvat työn välissä jäivät ottamatta, niin innoissani näitä tein!

Itse meinasin laittaa nämä joko seinälle tai ikkunalle joulun aikaan. Nämähän kuivuvat ajanmyötä, mutta silti ne ovat kauniita, koska kuivuessaankin eukalyptus säilyttää vihreän värinsä. Sen vuoksi nämä ovat ikuisia. 

Kranssiinhan voisi oman mielen mukaan lisäillä myös esimerkiksi havuja tai jotain kukkia tai heiniä. Joulun aikaan kranssiin voisi kieputella lisäksi jouluvalot. 

750CC7D9-D882-4150-A443-9DE7F76440FC.jpeg

Ihanaa joulun odotusta kaikille! 

Suvi

hyvinvointi mieli sisustus diy
Kommentit (2)
  1. Pauliina Milla
    27.10.2018, 03:04

    Onpas ihanan näkösiä kransseja! Tykkään itekin noista eukalyptuksen oksista, joten pitää kans yrittää tehä tämmönen!

    1. Kiitos 🙂 Nämä oli aika helppo ja nopea tehdä! Varmasti onnistut 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *