Jouluinen suklaa-karpalo kakku

Kuinka moni on alkanut jo suunnittelemaan joulun menuuta? Ei varmasti monikaan.

Itse olen niin joulu ihminen, että pakostikin ajatus alkaa hiipiä jouluherkkuihin ja kaikkeen joulu hömpötykseen. Hyvän ruoka-ohjeen löytäessäni haluan aina kokeilla jotain uutta. Lueskelin joulu lehteä ja silmääni sattui upea suklaa-karpalo kakku. Sitä oli pakko kokeilla jo kauniin ulkoasun vuoksi. Ihana idea kakun koristeluun, olipa sisällä mikä maku tahansa. Tähän kakkuun tuli suklaa kakkupohja ja täytteeseen karpaloa.

Useana jouluna olen tehnyt suklaisen karpalo kakun, sillä pidän niiden yhdistetystä mausta. Tässä on yksi variaatio makuyhdistelmälle.

Suklaa-karpalo kakku

12-15 annosta

4 munaa

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

tummaa kaakaojauhoa

1 1/2tl leivinjauhetta

Täyte:

karpaloita noin 1/2litraa (murskaa kapakoiden rakenne)

1dl vispikermaa

2dl Valion maustettua Irish Cream & Coffee- rahkaa

2dl maustamatonta rahkaa

1rkl vaniljakreemijauhetta

karpalomehua kostutukseen

Kuorrutus:

1dl vispikermaa

2dl maustamatonta rahkaa

ripaus vaniljakreemijauhetta

Koristeluun:

pipareita

puolukan varpuja

munanvalkuaisessa ja tomusokerissa pyöräytettyjä karpaloita

1. Voitele ja korppujauhota korkea 18cm kakkuvuoka.

2. Ota esille kaksi samankokoista isoa lasia. Riko munat yhteen lasiin. Kaada toiseen lasiin samanverran sokeria kuin toisessa lasissa on munia.

3. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentyneeseen lasiin samanverran jauhoja kuin munia on toisessa lasissa. Jauhojen suhde on puolet vehnajauhoja ja loput perunajauhoja ja kaakaojauhetta. Lisää leivinjauhe ja sekoita jauhot keskenään.

4. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa hyvin vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon varovasti käännellen nuolijalla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 40min.

5. Kumoa kakku sen jäähdyttyä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja ala koota kolmeen osaan leikattua kakkua vuokaan uudestaan. Ensiksi hattupala, sen jälkeen kostutus ja täyte. Jatka samanlailla viimeiseen palaan saakka. Sulje kakku tiiviisti tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

6. Avaa tuorekelmulla ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Poista kelmu varovasti. Valmista kuorrute ja koristele kakku. Koristeiden päälle voit ripauttaa tomusokeria.

Kakku on aika kirpsakka. Halutessa voit hieman vähentää karpaloiden määrää tai lisätä joukkoon sokeria. Itse ehkä seuraavalla kerralla vähentäisin hieman karpaloita. Ohje kuulostaa monimutkaiselta, mutta mielestäni kakku oli tosi nopea ja helppo tehdä.

Herkullista pikkujoulu aikaa ja joulun odotusta!

Suvi

Koti Ruoka ja juoma DIY Tapahtumat ja juhlat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.