Lasten ruutuaika puhuttaa

Kaupallinen yhteistyö: Sudio

Lasten ja nuorten ruutuaika puhuttaa kovasti niin perheissä kuin mediassakin. Minusta on hyvä, että siitä puhutaan ja nostetaan ns. kissa pöydälle. Jo nyt valitettavan usein huomaa lapsista sekä nuorista, että ohjelmat ja pelit vievät mennessään ja katse on liian kiinni , liian paljon älylaitteen ruudussa.

Onkin hyvä muistaa, että me vanhemmat voidaan paljon vaikuttaa lastemme ruutuaikaan. Me päätämme sen kuinka paljon meidän lapset käyttävät ruutuaikaa. Me määritämme sen mihin lapset tottuvat ja kuinka he käyttäytyvät älylaitteiden kanssa myöhemmin. Ollaan tarkkana ja seurataan lastemme käyttäytymistä älylaitteilla ja varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Meidän lapset eivät ole onneksi oikein koskaan olleet kovin kiinnostuneita älylaitteista. Minusta se on ollut hyvä asia, vaikka joskus onkin tuntunut, että kun hetken he katsoisivat vaikka pikku kakkosta niin saisin esimerkiksi täytettyä astianpesukoneen rauhassa.

Meidän esikoisesta ja hyvällä vauhtia myös kuopuksesta on tulossa enemmän tekemisen miehiä. He tykkäävät leikkiä autoilla ja koneilla ja touhuta omia juttujaan lelujen ja mielikuviksen parissa.

Meillä siis ruutuajan säädöstelyssä lasten kanssa ei ole ongelmaa. Nyt kuitenkin pikkuhiljaa kolme vuotiasta alkaa kiinnostaa suosikki lastenohjelmat ja tietyt kehittävät pelit. Olenkin antanut hänen katsoa ja kuunnella ohjelmia tietyissä tilanteissa.

Pikku hiljaa lapset alkavat myös kiinnostua musiikista yhä enemmän, sen vuoksi onkin hyvä että käytössä olevat laitteet ovat hyvät ja lapsille miellyttävät ja turvalliset.

Älylaitteiden rinnalla tulevat kuulokkeet, jotka tekevät ohjelmien katselusta parempaa ja kaikille osapuolille miellyttävämpää.

Tänä kesänä olemme saaneet tutustua kahtiin erilaisiin bluetooth kuulokkeisiin. Toiset ovat Sudion Regent II, jotka sopivat mainiosti myös lapsille ja toiset Sudion Vasa blå kuulokkeet, jotka ovat täydelliset minulle tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Regent II kuulokkeet ovat muodoltaan perinteiset korvakuulokket, joilla voi kuunnella niin bluetoothilla kuin johtoliitännälläkin. Äänentoisto on huippuluokkaa ja kuulokkeet vaimentavat vastamelua.

Näiden ansiosta meidän automatkat ovat pelastettu. Meidän lapsista kumpikaan ei ole koskaan olleet mitään hyviä automatkaajia, joten meidän on täytynyt keksiä keinoja millä automatkat sujuisivat paremmin. Kolme vuotias on tykästynyt dvd n katseluun ja automatkoilla soikin nykyään ryhmä hau. Uusien kuulokkeiden avulla matkailu sujuu hieman äänettömämmin ja me aikuisetkin voidaan keskustella keskenään rauhassa tai kuunnella musiikkia omilla kuulokkeilla.

Regent II kuulokkeet ovat myös hurjan hyvät pikkuveljen päikkäreille nukutus tilanteissa, jolloin olemme antaneet isoveljen katsoa hetken jotain omaa ohjelmaa. Nyt hän voi kuulokkeiden kanssa kuunnella ohjelmiaan rauhassa, niin ettei pikkuveljen uni häiriinny. Esikoisemme on alkanut myös pikkuhiljaa kiinnostua tabletin käytöstä ja nyt hän osaa pelata jo joitakin opettavaisia pelejä ja katsoa lempiohjelmiaan. Onneksi käyttö on vielä kuitenkin todella vähäistä.

Itse olen myös tykännyt kuunnella musiikkia tai ohjelmia puhelimesta. Kuulokkeet ovat niin ihanan pehmeät, melkein tuntuu kuin kuulokkeita ei olisi lainkaan päässä.

Vasa blå kuulokkeet ovat huiput tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ne kulkevat mukana joka paikassa ja toimivat myös hands freenä puheluiden aikana. Nappikuulokkeet pysyvät hyvin korvissa ja tuntuvat miellyttäviltä. Mukana tuli erikokoisia- ja muotoisia korvanappeja, joten jokaiselle löytyy varmasti oikeanlainen nappi korvaan.

Kuulokkeet ovat bluetoothin ansiosta todella kätevät, sillä esim lenkkeillessä puhelin voi olla taskussa, eikä johtojen kanssa tarvitse taistella. Niinä hetkinä, kuin kuulokkeet eivät ole käytössä, säilyvät ne suojassa mukana tulleessa nahkaisessa suojakotelossa.

Kaiken tämän lisäksi kuulokkeet ovat visuaalisesti kauniita kultaisin ja ruusukultaisin yksityiskohdin. Ainakin minun käyttöasteeseen vaikuttaa myös ulkonäkö, silloin kun  esine tai asia on kaunis, tekee sitä mieli käyttääkin enemmän.

Aiemmin minun musiikin kuuntelu oli jäänyt ihan minimaaliseksi, sillä minulla ei ollut hyviä kuulokkeita. Nyt perheellämme on kahdet mainiot kuulokkeet, joten musiikin kuuntelu on helppoa ja mukavaa.

Odotan hetkeä, kun pääsen ihan yksin lenkille ja saan laittaa hyvää musiikkia kuulumaan.

Ihanaa viikonloppua !

Suvi

perhe lapset vastuullisuus musiikki
Kommentit (1)
  1. Lasten Ruutuaika | Hs.Fi Uutiset
    16.9.2020, 15:21

    […] Lasten ruutuaika puhuttaa – SuviS Lifestyle | Lily – Lasten ja nuorten ruutuaika puhuttaa kovasti niin perheissä kuin mediassakin. Minusta on hyvä, että siitä puhutaan ja nostetaan ns. kissa pöydälle. Jo nyt valitettavan usein huomaa lapsista sekä nuorista, että ohjelmat ja pelit vievät mennessään ja katse on liian kiinni , liian paljon älylaitteen ruudussa. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *