Lastenhuoneen kauneimmat ja kestävimmät lelut

Kaupallinen yhteistyö: Asemakylän verstas

Vuodenvaihteen jälkeen pistimme lastenhuoneen uusiksi ja huone alkaa nyt olla valmis. Tai niin valmis kun se koskaan voi olla. Pienesineillä ja kauniilla leluilla pystyy tosi kivasti vaihtelemaan huoneen sisustusta useastikin. Välillä jokin tietty lelu on kaapin suojassa piilossa ja välillä se onkin esillä hyllyn päällä. Sisustajan luonteella kyllästyn nopeasti johonkin tiettyyn sisustukseen, onneksi vaihtelua saa ihan pienillä muutoksilla ja erilaisilla lelu sommitelmilla.

Rakastan kauniita, kestäviä, ajattomia asioita, myös leluissa. Puu on materiaalina kaikkea edellämainittua. Lastemme lelut ovatkin pääasiassa puuta. Puulelut ovat ikuisia ja on ihana kun ne voi säilyttää sukupolvelta toiselle.

Sain nämä kauniit puiset hedelmät yhteistyön kautta Suomalaiselta puuseppä yritykseltä Asemakylän verstas. En ole aiemmin nähnyt kenenkään muun suomalaisen tuotannossa tällaisia ja ne todella pistivät silmääni, niin kauniita ne ovat. Omena on valmistettu koivusta ja päärynä pihlajasta. Puiset hedelmät ovat käsitelty luonnonmukaisilla öljyillä ja vahoilla tehden niiden pinnasta elävämmän näköisen. Viimeiseksi puuseppä laittaa pintaan mehiläisvahan. Kaikki tuotteiden pintaan tulevat aineet ovat turvallisia ja luonnollisia, joten ne sopivat vallan mainiosti myös pienten lasten leikkeihin. Meillä molemmat lapset ovat päässeet jo maistamaan hedelmiä ja leikkivät niillä mielellään. Kaiken tämän lisäksi nämä miellyttävät äidin silmää, joten ne saavat lastenhuoneesta paraatipaikan.

Asemakylän verstaan tuotteet valmistuvat omalla verstaalla täysin käsityönä Lempäälässä. Myös tämä kaunis tarjoilulautanen ”rantakivi” on hänen käsialaansa. Inspiraation tähän Rantakivi-sarjaan hän on saanut järvenrantojen sileiksi hioutuneista, auringon lämmittämistä rantakivistä. Tarjoilulautanen soveltuu monenlaiseen käyttöön, niin lastenhuoneeseen, sisustukseen kuin keittiöönkin. Tästä pääset tutkimaan Asemakylän verstaan nettisivuja. He ovat myös instagramissa nimellä @asemakylan_verstas

Itse yritän mahdollisimman paljon suosia Suomalaisia yrityksiä ja tekijöitä, niin myös lasten leluissa. Varsinkin suomalaisilta pienyrittäjiltä ostaminen kannustaa ihmisiä yrittämään ja säilyttää työpaikkoja. Suosin siksi mielelläni suomalaista. Onhan se myös ekologista, kun tuotteet tulevat läheltä ja näin ollen kuljetuskustannukset ja hiilijalanjälki tämän suhteen pysyvät mahdollisimman pieninä.

Sen lisäksi, että pidän luonnonmateriaaleista lastenhuoneessa, koostuu myös huoneen värimaailma tällä hetkellä hyvin paljon luonnonsävyistä. Paljon vaaleaa puuta, ruskean erisävyjä ja valkoista sekä ripaus mustaa. Näin lastenhuoneesta syntyi mielestäni harmoninen kokonaisuus. Kaapit sulkevat sisäänsä paljon tavaraa ja jokaiselle lelulle on oma paikkansa. Totta puhuen, siltä se ei kuitenkaan läheskään aina näytä. Iltaisin on kuitenkin kiva yhdessä taaperon kanssa siivota huone ja laittaa lelut järjestykseen odottamaan aamun leikkejä. Kohta taas on aika siivouksen.

Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille!

Suvi 🙂

koti sisustus lapset
Kommentit (1)
  1. Milla Sukhimatoilta
    10.3.2019, 21:02

    Onpa kaunis ja jotenkin ihanan ”vanhanaikainen” lastenhuone – nimenomaan hyvällä tavalla, puu on jotenkin paljon miellyttävämpi materiaali kuin muovi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *