Tee itse muovailuvaha

Silmääni sattui ohje itsetehdystä muovailuvahasta ja se sattui niin hyvään saumaan kuin olla voi. Meidän entiset muovailuvahat jouduin juuri heittämään roskiin ja nyt kun sattuneesta syystä aikaa on enemmän kuin ennen, oli ryhdyttävä tuumasta toimeen. Lapset muovaili DIY muovailuvahalla jo aikoinaan käydessämme avoimessa päiväkodissa, mutta sillon en vain saanut aikaseksi tehdä tätä.

Ohje on tosi helppo, minulla muovailuvahan tekemiseen meni vain 5 minuuttia. Tämä muovailuvaha on todella miellyttävän tuntuista käsissä ja ainekset ovat turvalliset, jos perheen pienimmät sattuvatkin laittamaan tätä suuhun. Kaiken lisäksi ainekset löytyvät varmasti lähes jokaisen perheen kotoa, lukuunottamatta sitruunahappoa, jota ei ole välttämätöntä käyttää. Säilymisen vuoksi minä kuitenkin käytin sitä.

DIY Muovailuvaha

2,5dl vehnäjauhoja

1dl suolaa

(1rkl sitruunahappoa) säilyy paremmin

1rkl öljyä

2,5dl kiehuvaa vettä

(elintarvikevärejä muutama teelusikka) jos haluat värjätä muovailuvahan

Sekoita vehnäjauho, suola ja sitruunahappo. Kaada päälle öljy ja kiehuva vesi. Sekoita. Halutessasi voit värjätä muovailuvahaa elintarvike väreillä tässä vaiheessa. Anna jäähtyä.

Tästä muovailuvahasta tuli aivan meidän lasten lemppari ja meillä muovaillaan nyt koko ajan. Näppärää tekemistä myös aikuisille. Suosittelen. Me ei värjätty muovailuvahaa ollenkaan, koska minusta se on kaunista näinkin. Ehkä joskus voitaisiin tehdä uusi satsi ja värjätä se.

Suvi

perhe diy lapset suosittelen
Kommentit (1)
  1. Muovailuvaha Ohje | Avaruus Uutiset
    27.10.2020, 07:47

    […] Tee itse muovailuvaha – SuviS Lifestyle | Lily – Ohje on tosi helppo, minulla muovailuvahan tekemiseen meni vain 5 minuuttia. Tämä muovailuvaha on todella miellyttävän tuntuista käsissä ja ainekset ovat turvalliset, jos perheen pienimmät sattuvatkin laittamaan tätä suuhun. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *