Vaippakakku DIY

Tein ystäväni babyshowereihin vaippakakun. Vaippakakku on todella helppo tehdä ja saat siitä näyttävän näköisen aika helposti. Vaippakakku on perinteinen lahja vauvakutsuissa tulevalle äidille ja pienokaiselle. Vaippakakkuun voit itse lisäillä ”koristeeksi” mitä haluat. Minä toteutin kakun näin.

Vaippakakku

iso paketti Libero touch 2 vaippoja

tyhjä talous- ja wc paperirulla

pahvia

neljä isoa kuminauha

liimaa (erikeper)

sakset

(erikokoisia irtopohjavuokia suurin n. 26cm)

lahjapaperia

juuttinarua

pitsinauhaa

rusettipanta

rusettipinnit

kuivattuja laventeleita

sellofaania

Aluksi leikkasin paksusta pahvista hieman reilumman kokoisen palasen kuin suurin irtopohjavuoka oli. Kakun alimmasta kerroksesta tulisi suurimman irtopohjavuoan kokoinen. Leikkasin tyhjään wc paperirullaan viillon jotta sain sen jatkoksi talouspaperirullaan. Laitoin talous- ja wc paperirullatornin suurimman kakkuvuoan keskelle. Aloin koota vaippoja limittäin tornin ympärille. Kun ensimmäinen kerros oli valmis,  otin vuoan pois, laitoin vaippojen ympärille kuminauhan ja laitoin hieman pienemmän kakkuvuoan vaippakerroksen päälle.

Näin jatkoin myös kaksi seuraavaa kerrosta vaihtaen vuokaa aina pienempään. Välttämättä et tarvitse kakkuvuokia, mutta ne helpottavat työtä. Voit myös itse koota (jonkun avustuksella) vaipat limittäin kasaan. Pienimmän ja ylimmän kerroksen tein ilman vuokaa.

Leikkasin lahjapaperista noin 7cm levyiset palaset jokaisen kerroksen ympärille, liimasin ne takaa liimalla. Näin saat kuminauhat piiloon. Päälle liimasin vielä pitsinauhat ja pitsinauhan päälle solmin juuttinarut. Ylimpään kerrokseen lahjapaperin päälle laitoin rusettipannan. Alimman ja toiseksi ylimmän kerroksen naruun kiinnitin rusettipinnit.

Tein pienet kimput kuivatuista laventeleista ja kiinnitin ne juuttinarulla. Liimasin kimput kevyesti kerroksien sivuihin teipin avulla. Paketoin vaippakakun sellofaaniin ja kiinnitin paketin ylhäältä juuttinarulla.

Yksinkertainen ja kaunis vaippakakku oli valmis.

Tästä pääset katsomaan lisää kuvia vauvajuhlista.

Suvi

perhe tapahtumat-ja-juhlat diy vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *