Villa – aito materiaali kodin sisustuksessa

Kaupallinen yhteistyö – Sukhimatot

BB96BD5E-E11A-4675-AF4C-63DCBA9F1135.jpeg

Villa, se aito ja niin lämmin materiaali jota varmasti löytyy jokaisen kotoa näin talviaikaan varsinkin. Varmasti jokainen rakastaa tunnetta kun viileinä iltoina saa sujauttaa villasukat jalkaan. Varmasti jokainen rakastaisi sitä tunnetta, kun villamatto olisi jalkojen alla lämmittämässä kylminä päivinä viileillä lattioilla. 

Villamatot ovat taas tehneet paluun kodin sisustukseen ja ovat tällä hetkellä todella suosiossa. Villamattoja saa nykyisin niin monenlaisia, jokaiseen kotiin sopivia. Materiaalina villa on aivan ihana. Se on luonnollinen, helppohoitoinen, lämmin ja ennen kaikkea kaunis.

Itse henkilökohtaisesti pidän aidoista materiaaleista ihan arkisissakin asioissa. Villa on villa ja puu on puu. Aidot materiaalit kestävät ikää ja ovat sekä eettisiä, että luontoystävällisempiä.

Villa on ihmeellinen materiaali. Se puhdistaa itse itsensä. Luin taannoin erään artikkelin, jossa kirjoittaja kertoi kuinka hänen villamatolleen oli kaatunut jotain. Väsymyksen vuoksi hän ei ollut jaksanut sitä heti alkaa puhdistaa ja siirsi puhdistustyön aamuun. Aamulla tahraa ei enää ollutkaan. Villa oli puhdistanut itse itsensä ja tahra oli hävinnyt. Eikö kuulostakin uskomattomalta. 

Kodintekstiileissä villa on oiva materiaali. Esimerkiksi villamattojen ylläpitämiseen riittää säännöllinen tuuletus ja varovainen imurointi. Villa on hengittävä ja aito materiaali. Niinkuin villavaatteistakin tiedämme, on villa kuumalla säällä viileä ja kylmällä säällä lämmin. Näin ollen se on aivan mahtava materiaali myös kodin sisustuksessa. 

C2D811C3-EE21-4FA8-9E5F-255CCFE7C39A.jpeg

01F82EBC-2D8F-4EDE-8461-01FBF2995A53.jpeg

Yhteistyössä sukhimattojen kanssa sain tämän kauniin huopapallo pannunalusen. Se on tehty alusta alkaen käsityönä ja on 100% aitoa villaa. Mielestäni se on käytännöllinen ja kaunis esine. Luonnonvalkoinen pannunalunen saa koristaa meidän keittiötä myös niinä hetkinä kun emme sitä käytä. Kattauksessa pannunalunen näyttää kauniilta ja antaa kokonaiskuvalle ihan erilaisen struktuurin. Yllätyin kuinka ihanan paksua ja laadukasta villaa huopapalloalunen oli!

Myös tällä huopapallo tekniikallakin Sukhimattojen valmistajat tekevät mattoja. Mattoja saa eriväreissä ja eri kokoisina. Niitä saa vaikka omien mittojen mukaan. Voit jopa räätälöidä mattosi aivan itse. Maton valmistus kestää noin neljä viikkoa ja on taatusti laadukas. Tästä pääset valitsemaan oman suosikki huopapallomaton. 

Oletteko jo tutustuneet Sukhimattoihin?

Sukhimattojen pääperiaate on, että matot tehdään käsityönä ja ne saapuvat sinulle suoraan tekijältä. Mattoja valmistetaan Nepalissa, Turkissa, Intiassa sekä Marokossa. Sanan Sukhi ”onnellinen” mukaan Sukhimatot haluavat varmistaa, että mattojen tekijät saavat työstään kunnon korvauksen ja että he ovat onnellisia. Heidän periaatteensa on maksaa työntekijöille hyvä palkka ja pitää huolta heidän työolosuhteistaan. Työntekijät saavat niin halutessaan työskennellä mattojen parissa myös kotona, jossa he voivat samalla olla lasten kanssa. 

166AEF6E-113C-4CDC-85D5-417E3C9A74C9.jpeg

013723DF-423B-4B1A-A882-08BAB402664B.jpeg

Nepalilaisiin ja Intialaisiin mattoihin käytetään mulesing vapaata villaa, joka saapuu Uudesta-Seelannista lammasfarmilta. Villa käsitellään alusta loppuun Sukhimattojen työpajalla. Yhtä mattoa tekee yleensä yksi tekijä, isompia mattoja voi olla tekemässä kaksi työntekijää. Jokaisen maton signeeraa kyseisen tuotteen tekijä. Minun huopapalloalusen oli tehnyt Sadala Magar. Tuli niin ihana mieli siitä, että juuri tämän minun alusen on hän tehnyt. Sukhimattojen internet sivuilta pääsee katsomaan työntekijöiden kuvat.

Sukhimatot eroavat kilpailijoistaan parhaiten uskomattomalla laadullaan. Heille tärkeää ovat materiaalit, tekniikka sekä perinteet. Esimerkiksi monissa markkinoilla olevista Beni Ouarain- matoissa on jopa puolet vähemmän solmuja kuin Sukhin paimentolaismatoissa. Lisäksi monet kilpailijat tinkivät huopapallojen laadussa täyttämällä huopapallot tekstiilijätteellä. 

9032F970-816B-4798-9AFF-5E8BF3B22505.jpeg

Lisää tietoa erilaisista villamatoista löydät täältä

Voin vilpittömästi suositella Sukhimattoja. Oli todella antoisaa päästä tutustumaan Sukhimattoihin ja heidän arvoihin. Kiitos yhteistyöstä! 

Suvi

Kommentit (2)
  1. Milla Sukhimatoilta
    7.2.2019, 07:38

    Hei Suvi!
    Kiitos ihanasta postauksesta. Villa tosiaan on mitä parhain materiaali!

    1. Kiitos itsellesi! 🙂 mukavaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *