Iloinen Amsterdam

Terveisiä Amsterdamista! Alkuviikko tuli pörrättyä kanavien luvatussa kaupungissa ja nyt kotiutumisen jälkeen on aika kirjoitella mitä kaikkea tulikaan nähtyä ja tehtyä.

Matkustin isäni kanssa aamuvarhaisella sunnuntailennolla aurinkoiseen Amsterdamiin. Yövyimme mukavassa pikku hotellissa jonka erikoisuuksiin kuului että aamupala syötiin muiden vieraiden kanssa saman pöydän ääressä ja se valmistettiin tilauksesta. Ai että ne letut olivat hyviä!

Matkustimme paljon ratikoilla ja metroilla nähden eri lähiöitä. On kiva poistua turistialueelta hetkeksi ja nähdä miten paikalliset elävät. Kävimme myös museoissa. Oma suosikkini oli eräässä sairaalassa sijaitseva museo Vrolik joka esitteli anatomiaa ja epämuodostumia. Samalla tuli nähtyä paikallinen lääketieteellinen (ainakin näin tulkitsin salien perusteella) ja syötyä sairaalan kahvilassa.

Tiedemuseo Nemo tarjosi elämyksiä myös, oma suosikki siellä oli saippuakuplat. Sieltä tarttui mukaan selkänikamaa esittävä kahvimuki. Hauska idea!

Kasvitieteellinen puutarha oli mukava keidas kiireisen kaupungin keskellä ja vastarintamuseo antoi aimon annoksen historiaa. Body Worlds oli hauska kertaus anatomiasta ja sen koko kehon skannaus oli mukava yllätys. Ei semmoista joka reissulla tule tehtyä!

Ruoka oli hyvää, kokonaisen kanan syöminen tosin oli hieman haastavaa. Kirurgian kurssilla opituista taidoista oli kuitenkin hyötyä kun raaputtelin lihaa irti luista. Mikä minut yllätti täysin oli marjojen laaja saatavuus ja niiden edullisuus. Joka ilta tuli syötyä paljon marjoja, terveellinen iltapala!

Matka oli todella mukava ja rentouttava. Suosittelen harkitsemaan Amsterdamia matkakohteeksi, siellä riittää näkemistä ja tekemistä useammaksi päiväksi.

Nyt matkan jälkeen  edessä on lyhyt pysähdys Tukholmassa ennen kuin kesätyöt Vaasassa alkavat. Vinkkejä siitä mitä Vaasassa voi tehdä otetaan ilolla vastaan! Sweet Vaasa on ainakin listalla, kuulemma työporukka viettää siellä after workejaan salaattien ja kakkujen parissa.

Ihanaa juhannusta!

hyvinvointi matkat
Kommentit (2)
  1. Amsterdamissa olen kerran käynyt, ja oli kyllä sellainen kaupunki, johon ehdottomasti haluaisin uudestaan!:) Pelkästään kaupunki kanaaleineen, polkupyörineen ja persoonallisine taloineen ovat ihania! Nyt odottelen jo innolla meidän heinäkuun alun Tukholman reissua, kirjoittelehan, jos tulee siellä käydessä jotakin hyviä uusia vinkkejä!<3
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Oi, Tukholmassa riittää nähtävää! Skansen (ja koko Djurgården on klassikko), shoppailuun Mall of Scandinavia toimii loistavasti. Herkullisia tapaksia saa STHLM Tapaksesta St Eriksplanilla ja StikkiNikki on ehdottomasti hyvä jäätelöketju (vaikkakin hintava). Toivotaan että sää suosii teitä kun tulette tänne :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *