Kesä maistuu makealle!

Tänään lämpötila on vihdoinkin kesäisissä asteissa ja kesäfiilis on noussut samaa vauhtia! Puutarha tarjoaa jo ensimmäisiä satoherkkuja, joista ehdoton lempparini on tietenkin raparperi. Raparperi voi maistua yksin kirpeältä ja happamalta, mutta yhdistettynä makeaan mansikkaan, näiden ystävysten muodostama liitto on täydellisen suloinen!

Helppo ja nopea (mikä on tärkeää kesällä, kun ei malttaisi olla kauan sisällä) mansikka-raparperimurupaistos saa alkukesän maistumaan makealta!

Vuoan pohjalle:
6 dl raparperia paloiteltuna
3 dl mansikkaa viipaloituna
1/2 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
1-2 rkl perunajauhoja

Muruseos päälle:
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl ruokosokeria
75 g voita tai margariinia

Voitele pieni uunivuoka rasvalla.
Paloittele raparperit ja viipaloi mansikat. Yhdistä sokeri, kaneli ja perunajauhot.

Lisää seos raparperipalojen ja mansikkaviipaleiden joukkoon. Kaada seos uunivuoan pohjalle.

Tee muruseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Ripottele muruseos raparperi-mansikkaseoksen päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 min kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

koti ruoka-ja-juoma oma-elama piha-ja-puutarha

Resepti kotoiluun

Pääsiäisen pyhät vietetään jo toistamiseen kotoillen. Tällä reseptillä valmistat omalle porukalle piristykseksi noin 6 perunarieskaa.

2 1/2 dl perunamuusia
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 tl suolaa jos perunamuusissa ei ole valmiiksi

Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile jauhotetulle leivinpaperille rieskat.

Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteessa noin 15 min. Rieskat ovat parhaita uunituoreena.

koti ruoka-ja-juoma trendit hyva-olo