Paras porkkanakakku!

Porkkanakakku on yksi omista suosikeistani. Haluan aina maistaa matkoilla ja uusissa kahviloissa erilaisia variaatiota tästä klassikosta. Olen myös itse, täydellistä porkkanakakkureseptiä etsiessä, kokeillut monia. Jaan nyt yhden parhaista löytämistäni porkkanakakkuresepteistä kanssanne

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
n. 4 dl porkkanaraastetta
150 g voita

Kuorrutus:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria.

Vaahdota kananmunat ja sokeri  ja yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille (normaalille uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä).

Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto ja lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi ripottele koristeeksi esim, hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe hyva-olo

Pehmeä unelma!

 

Unelmakääretortun kuohkeuden salaisuus on reseptissä käytettävä perunajauho. Mummoni reseptissä kääretortun täyte valmistetaan voista, vanilijasokerista ja tomusokerista.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl ja 5 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
75 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada ja tasoita massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte on helppo valmistaa. Sekoita vain voi ja sokerit vaaleaksi massaksi. Levitä täytettä ohuelti pohjan päälle ja kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Kääretortusta saat siistin näköisen kun leikkaat molemmista päistä ensimmäiset palat pois.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe oma-elama