Tex mex – salaatti
Olen vähän huono syömään salaatteja, ne kun maistuvat helposti ei miltään. Jotain makua on siis oltava. Olen kehittänyt itselleni toimivan salaatin tortillapäivien tilalle. Välttelen hitusen lyhytkestoisia hiilareita, joten tortillalätyt jätän tässä kohtaa väliin. Eli texmex-salaatti onnistuu näin:
Salaattia
Tomaattia (normitomaatit ovat parhaillaan hieman mauttomia. Suosittelen sijoittamaan vähän enemmän euroja kirsikkatomaatteihin, sillä ovat paljon maukkaampia parhaillaan)
Kurkkua
Jauhelihaa
Salsa-kastiketta
Kermaviiliä
Nachoja
Paista jauheliha ja mausta reilusti. Itse sujautan reilut määrät chiliä, paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa. Teen itse annoksen suoraan lautaselle, sillä kastikkeen ja jauhelihan kanssa sekoitettu salaatti kaikkinensa näyttää epämääräiseltä mössöltä. Eli silppua vihannekset, asettele lautaselle. Lisää päälle jauheliha. Sivuun annos salsakastiketta ja kermaviiliä ja päälle murusteltuja nachoja.
Myöhemmät empiiriset tutkimukseni ovat osoittaneet, että kermaviili on tässä kombossa itse asiassa aika turha. Salsakastike riittää oikein hyvin ja kermaviilin turhat kalorit voi jättää pois. Nachoja ei kannata laittaa liikaa, nehän ei ole mitään terveysruokaa. Antavat kyllä mukavaa suutuntumaa. Itselleni riittää ihan muutama nacholastu murusteltuna.
Olen ottanut tätä töihinkin useasti evääksi. Vaatii vähän useampia purnukoita, ettei nachot nahistu ja salaatti näytä taas siltä epämääräiseltä mössöltä. Jauhelihankin laitan useasti eri purnukkaan, että saan sen lämmitettyä. Lämmin ruoka on mun suulle maistuvampaa, kuin kylmä. Ja jotenkin täyttävämpää, vaikka ajatuksessa ei sinänsä ole mitään logiikkaa.