Kehonhuoltoa

Olen melko laiska venyttelijä ja kehonhuoltaja. Kotonani on foam roller, jolla toisinaan rullailen, mutta en suinkaan säännöllisesti tai pitkään. Salitreenin jälkeen saatan toisinaan ajatella, että venyttelen illalla kotona ja jätän venyttelyt salilla väliin. No, aika useasti käy niin, että unohdan koko venyttelyn kotona, ja lihakset taas kiittää. Tätä unohdusta on tapahtunut viime viikkoina aivan liian usein ja selkä jumittaa. Istumatyöllänikin on jumiin osuutensa. Mars hierojalle, siis.

Olen kolunnut tämän kylän hierojista vuosien aikana jo muutamat. Kaikista en ole lainkaan pitänyt. Yhden vastaanottotilat oli kotona lasten juostessa seinän takana (ihana rauhoittumishetki kaukana), toisen vastaanottotiloissa oli aivan liian kylmä, kolmas oli hipsuttelija (hieronta ei tuntunut missään), ja niin edelleen. Olen melko vaativa hierojan suhteen, haluan vastinetta rahoilleni. Edellinen hierojani oli ihan hyvä, mutta ei saanut helposti jumiutuvaa vasenta lapaani auki useista käynneistä huolimatta. Ainiin, eräs hieroja sanoi aikoinaan hieronnan jälkeen jumissa olevasta rintarangastani, että sille pitäisi tehdä jotain. Niin no, miksiköhän se kuvitteli että mä olin tullut hierojalle, ellen huoltamaan sitä rintarankaani… En mennyt sinnekään toistamiseen.

Facebookissa silmiini osui viime viikolla asiakkaan kehut uudesta hierojasta näillä nurkilla. Ajattelin kehujen perusteella, että hieroja voisi olla kokeilun arvoinen. Suhtauduin toki skeptisesti, koska eihän sitä tiedä, vaikka kehuja olisi hierojan äiti/kaveri/sisko tms. Kyllä mäkin mainostaisin läheiseni uutta bisnestä, jos tilanne niikseen olisi. No, varasin ajan ja pääsinkin jo seuraavalla viikolla hierojan käsittelyyn.

Hieroja oli eilen. Ja se oli paras hieroja ikinä! Ensin hän tutki ylävartalon liikeratoja seisten. Olin kertonut, että teen istumatyötä ja että selkä tuppaa mennä jumiin. Käänneltiin päätä eri suuntiin ja tutkittiin hartialinjaa. Tämän jälkeen vasta alkoi hierontahommat. Eli hieroja ensin tutustui, mitä hänellä on työn allaan – arvostan! Hän löysi hiirikäden olkapäästä triggerpisteen ja sai avattua sitä hankalaa vasenta lapaakin – siis jo ensimmäisellä kerralla! Taisipa yksi fasettilukkokin selästi aueta, kun napsahti niin makeasti.

Olin hieronnan jälkeen niin tyytyväinen olotilaani ja hyvän hierojan löytymiseen! Ensi viikolla menen uudestaan, josko tuo selkä pikkuhiljaa vetreytyisi. Ja ainiin – taitaa olla syytä keskittyä siihen kehonhuoltoon aiempaa enemmän…

 

rulla.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *