Rahka vs. raejuusto

Rahka on maailman helpoin eväs, siihen kun voi yhdistää vaikka mehukeittoa, appelsiinia, marjoja tai ananaspalatölkin. Syön rahkaa melko usein töissä välipalaksi, se pitää proteiininsa vuoksi hyvin nälkää. Rahkaakaan ei kuitenkaan jaksa määräänsä enempää. (Paitsi ehkä Bull.)

Rahkan tilalla voi syödä välillä raejuustoa, siinäkin on mukavasti proteiinia. Laitoin mielenkiinnosta Finelin vertailuun maitorahkan ja raejuuston. Itse syön maitorahkani vähärasvaisena, käytännössä katsoen rasvattomana. Raejuusto, jonka rasvaprosentti on alle 2%, on sellaista natinajuustoa, ettei sitä pysty syömään. Maku ja koostumus on aivan hirveitä. Joten käytän yleensä 2 prosenttista raejuustoa. Nämä tuotteet siis laitoin Finelin vertailuun ja sain allaolevat tulokset.

rahkavsraejuusto.png

Taulukossa on energia kilojouleina, eli rahkan kalorit/100g on 59 kcal ja raejuuston 92 kcal. En tiennytkään, että raejuustossa on puolet enemmän proteiinia kuin rahkassa. Toki myös sitä myöden enemmän kaloreita. Mutta ihan kelpo laihduttajan ruoka ja sopii ainakin omaan ruokavaliooni, hiilaritkin on matalat. Hyvä vaihtoehto siis rahkalle.

Kokeilin tänään töissä yhdistää raejuuston ja appelsiinin, sehän oli ihan toimiva kombo. Luin aiemmin viikolla kirjaa, jossa tämä oli reseptinä, mutta mukaan oli sujautettu kanelia. Kanelia mulla ei ollut töissä mukana, joten kokeiluun päätyi karsittu versio. Täytynee vielä kokeilla kanelin kanssa. Joku BB-tähti aikoinaan mainosti syövänsä raejuustoa ja mansikoita yhdessä. Ei sekään varmaan olisi huono.

raejuusti_1.jpg

Mitäköhän muuta raejuuston kanssa voisi syödä? Kriteerinä helppous, koska kaipaan hyviä ja helppoja työeväitä. Raejuusto yksinään on hiukan mautonta eikä suutuntumakaan ole ihan ykkönen, raejuustohan on vähän niinkun mutustaisi limaisia pahkuroita. Onkohan raejuusto muuten suomalainen keksintö, vai myydäänkö sitä muuallakin maailmassa?

Parhaat raejuustoeväät ja -ruoat tiskiin, siis!

Hyvinvointi Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.