Syysnäyttely Kalasatamassa

Nimetön, öljyväri kankaalle, S. Valkiala 2020

Koko kesän ihmettelin keskeneräisiä temperamaalauksiani, mutta en päässyt niistä vielä perille. Kertovat asiansa, kun kertovat. Niiden sijaan lähetin Kalasataman taiteilijatalossa pidettävään syysnäyttelyyn kaksi vanhaa teosta.

Ylläoleva maalaus on selkeästi valmis ja kuten pitää, sanoo sanottavansa. Itse en pidä sen värimaailmasta ollenkaan, ja siksi ehkä olen piilotellut sitä työhuoneella pari vuotta. En myöskään ole miettinyt enkä enää muista, mikä sen merkitys itselleni tekovaiheessa oli; niinpä maalaus on ihanasti vapaa tulkinnoista, nimetön ja vapaa koettavaksi. Näyttelyssä se näytti raikkaammalta kuin työhuoneellani, ja olen iloinen, että se pääsi esille. Tosin näyttelyn valossa huomasin siihen tarttuneen hiukan pölyä ja muitakin pikku epätarkkuuksia, jotka olisi ollut hyvä viimeistellä ennen esillepanoa… mutta se on myöhäistä nyt.

Käykää katsomassa jos liikutte Kalasatamassa päin! Kokoelma vaikuttaa aavistuksen hätäisesti kootulta, mutta jos pysähtyy näyttelyn äärelle, saattaa huomata, että seassa on jokunen aidosti hyvä, valmis ja ehkäpä juuri sinun sisintäsi koskettava työ.

Syyssalonki 2022: Avoimen taidekoulun tiloissa (Vanha Talvitie 10) 19.8.-4.9., ma-pe klo 12-18, la-su klo 11-16.

Tervetuloa Syyssalonki-näyttelyyn!

kulttuuri museot-ja-nayttelyt oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *