Blogi, vlogi – mitä näitä nyt on?

Helmikuun alussa Mikan puhelimeen kilahti ilmoitus paketin saapumisesta. Sen saapumista oli ehditty odottaa vain puolitoista päivää. ”Jos jotain ruvetaan tekemään, tehdään se kunnolla”, on sanonta, joka tulee usein Mikan suusta. Se yleensä aina tarkoittaa, että tarvitaan jotain uutta. Uutta sen takia, ettei asioita kannata lähteä tekemään ”sinnepäin”, vaan tehdä asiat alusta asti niin hyvin kuin mahdollista tai parantaa tekemistä entisestään. Paketin saapuminen oli taas kerran seurausta tuosta sanonnasta..

Paketista kuoriutui kamera, kameran putki sekä drone. Kuvauskalusto tilattiin, sillä meillä oli ajatuksena, että blogin tekstejä tukemaan olisi hauskaa tehdä myös videoita. Ne avaavat vielä enemmän määränpäästä tai tekemisestä kuin pelkkä teksti ja kuvat. Meidän toisesta kamerasta ei ollut videoiden kuvaamiseen, joten uuden kuvauskaluston hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Mika oli pitkään tehnyt vertailuja kameroiden ja dronejen välillä ennen kuin tilasi tuotteet. Superkuvasta tilatut ostokset olivat juuri sitä mitä pitikin ja tulivat perille nopeammin kuin osattiin odottaa – tilaus sunnuntai iltana ja tuotteet olivat saapuneet jo tiistaina päivällä! Mahtavan nopeaa toimintaa Superkuvalta paketin lähetyksessä.

Onneksi Mikalla on vähän aiempaa kokemusta videoiden kuvaamisesta ja editoinnista. Molempia pitää vielä harjoitella, mutta tekemällähän sitä oppii, vai mitä. Vielä pitäisi ostaa videoiden editointiin ohjelma, mutta sitä ennen mennään sillä mitä nyt on. Kaikki pitäisi saada Mikan mielestä heti kerralla hankittua, mutta lompakon sisältö ei juuri nyt mahdollista noin parin tonnin kamera hankintojen lisäksi ostamaan kolmensadan editointiohjelmaa. Hetken, kun malttaisi odottaa seuraavaa palkkaa, josta ostoksen voisi tehdä. Omalla tavallaan tuntuu hölmöltä maksaa paljon aineettomasta asiasta – saat kuvakkeen tietokoneen aloitusnäyttöön, josta avautuu ohjelma, mutta ei mitään muuta konkreettista. Iso apu toki editointiin ja lisää samalla mielekkyyttä tekemiseen.

No ja sitten itse asiaan! Kaikki ylempänä oleva teksti oli pohjustusta sille, että ajateltiin kertoa ensimmäisen videon olevan nyt valmis! Me kuvailtiin se Tahkon reissulla, jossa kamerat pääsi sitten oikeasti toimiin ja sehän oli yllättävän haastavaa! Yllättävän haastavaa on myös Youtube-portaalin toimiva käyttö ja siihen tutustumiseen tulee menemään aikaa. Valmista videota katsoessa ainakin Heiniä lohdutti se, että osaa nauraa itselleen. Ja kuinka jännittävää itsensä kuvaaminen on, saatikka kameralle höpöttely. Mutta hei käy ihmeessä tsekkaamassa miltä meidän reissu näytti videon muodossa, Vlog1 Tahko -Talvea etsimässä! 

Kiinnostaisko teitä erillinen postaus meidän kuvauskalustosta? Miksi päädyttiin juuri näihin ja mitä kaikkea tilpehööriä tarvittiin kameroiden lisäksi.

Aurinkoista viikonjatkoa!

//Heini & Mika

puheenaiheet oma-elama ostokset videot
Kommentit (3)
  1. Jakkaran kunnostusta ja korona-arkea – Take Away Stories | Lily
    26.4.2020, 20:01

    […] mahdollisimman pian.) Mika osti myös Final cut pron videoiden editointia varten, josta aiemmassa postauksessa ollaankin jo mainittu. Nyt kun vielä säät suosisi ja pääsisi kuvailemaan ulos rauhassa ja […]

  2. Jos ette halua ostaa ohjelmaa heti, löytyy myös esim. davinci resolve. lisäksi adoben ohjelmista voi ostaa myös kuukausiversion (muuta ei kai ole ollenkaan atm ellei sitten yrityskäyttöön (?) ainakin alallakin käytetään usein näitä kuukausiveloitteisia!).

    1. Joo noita adoben ohjelmia mietittiin myöskin! Kiitti vinkeistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *