Budjettiruoat part 1.
Tänään meillä syötiin ruokaa ”sitä mitä jääkaapista löytyy” -periaatteella. Kokkaan usein tällaista jämägourmeeta, kun haluan päästä vanhaksi menossa olevista raaka-aineista eroon. Tällä kertaa jääkaapista piti käyttää kinkkua, brie-juustoa ja roppakaupalla kasviksia. Tämän ruuan valmistettuani sain idean: mitä jos tekisin postaussarjan ruoista, jotka ovat lompakkoystävällisiä olematta silti nuudeleita. Tämän pizzapohjan perusainekset löytyvät jokaisen kuiva-ainekaapista, eikä täytteitäkään tarvitse hakea erikoisliikkeistä. (Ei siis spirulinaa, chia-siemeniä tai vaikeasti lausuttavia aasialaiskastikkeita…) Tein sekä liha- että kasvisversiot pizzoista, ja laiskalle kokille tyypillisesti toteutus on lapsellisen helppo. Tee pohja, levitä täytteet, paista 225 celsiusasteessa kunnes juusto on kullanruskeaa. Olkaa hyvät!
Pohja:
6 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
3 dl vettä / maitoa
3 rkl öljyä / sulatettua rasvaa
Täyte:
Tomaattikastiketta + oreganoa päälle
Kinkkua (kasvisversioon Brie-juustoa)
Sipulisuikaleita
Vihreää paprikaa suikaleina
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Parsakaalin nuppuja
Juustoraastetta (itse käytin Cheddaria, mutta Mozzarellakin käy)
Kastike: Ranch (saa Citymarketin Jenkkiosastolta)
_______________
Today we ate according to one my main principles, which is ”whatever is in the fridge”. I often cook this kind of leftover gourmét, especially when I want to get rid of something that´s getting old. This time I had to get rid of some ham, brie cheese and a ton of veggies. After making this food, I got an idea: what if I made a series of posts about meals that are wallet-friendly without being Ramen-noodles? The ingredients to this crust are everyone´s pantry essentials, and you don´t need to go to a small special boutique to get the toppings either. (Meaning, no spirulina, chia-seeds or Asian dressings that are impossibly hard to pronounce.) I made a meat and a veggie version, and the execution really is childishly easy – just like this lazy chef likes. Just make the crust, spread the toppings on and bake in the oven at 440 Fahrenheit until the cheese is golden. Here you go!
Crust:
3 cups flour
3 tsp baking powder
1,5 tsp salt
1,5 cups water / milk
3 tbsp canola oil / melted butter
Toppings:
Tomato sauce + oregano on top
Ham (Brie cheese for the veggie version)
Onion slices
Green bell pepper slices
Cherry tomato halves
Broccoli
Shredded cheese (I used Cheddar, but Mozzarella is fine too)
Dressing: Ranch
x Hanne