HEINÄKUUN HÖPINÖITÄ

 

IMG_20150629_134832.jpg

SUMMER IS HERE!

Enää ei Phoenixin herkkähipiäisten kesätyttöjen tarvitse marmattaa ainaisesta sateesta: nyt nautitaan auringosta, ulkona syömisestä ja (Suomen) uimakauden alkamisesta! Kotikommuunimme työläiset heräävät aamuisin kukin omia aikojaan töihin meidän lomalaisten jatkaessa vielä hetkisen verran unia. Lapsetkin ovat omaksuneet lomarytmin, eli yöllä kukutaan ja aamulla nukutaan pitkään. On ollut luksusta saada nukkua vähän normaalia pidempään mummin rupatellessa alakerrassa aamuvirkuille typyköille. Muutaman aamuna olemme kattaneet aamupuurot ja -kaffet ulos, kummasti kaikki maistuu aurinkokatoksen alla paljon makoisammalta kuin keittiön pirtinpöydässä!  

IMG_20150629_121640.jpg

Vaikka terassille katettu aamupala kuulostaa idylliseltä, se ei lasten kanssa ihan aina ole sitä… Äidin kanssa jäimme käymään syvällisiä keskusteluita kahvikuppiemme ääreen tyttöjen kirmattua leikkeihinsä. Kun alkoi tulla luonnottoman hiljaista, äidinvaistoni käski mennä katsastamaan jälkikasvuni touhut. (Isoäideillä tällaista vaistoa ei kuulemma ole: mummin mielestä herrantertut olivat aivan kiltisti touhuilemassa uudessa leikkimökissään…) Hetken kuulasteltuani lähdin metsästämään kahta puuhapirkkoa, jotka sitten löytyivätkin alakerrasta. Tyttöjen mielestä mummin matot tarvitsivat huolellista pesua, siellä nimittäin lotrattiin kastelukannujen kanssa oikein antaumuksella… Koko alakerta oli kuin pienen tulvan jäljiltä. Puutarhaletkuakin oli yritetty availla, mutta se onneksi oli väännetty tiukasti kiinni eivätkä pienet sormet jaksaneet vääntää sitä auki. Note to self: älä ikinä luota siihen, että hiljaisuus olisi lasten kanssa hyvä merkki!

IMG_20150629_121653.jpg

Siellä rikostoverit taas juonimassa uusia kujeita. 

Nelivuotiaalla on jo jonkin verran järkeä päässä, mutta kaksivuotias saa hänetkin usein houkuteltua metkuihinsa. Mitä älyttömämpi idea, sen parempi. Näiden kaverusten kanssa ei kyllä koskaan tule tylsää! 

 

IMG_20150629_122915.jpg

TOP Gina Tricot SHORTS H&M SANDALS Michael Kors SUNGLASSES Tax Free of Eckerö Line

 

IMG_20150629_123128.jpg

IMG_20150629_123241.jpg

Höpsähtänyt mummi antoi tyttöjenkin osallistua kukkien istutukseen. Hän oli kuulemma varta vasten ostanut lapsukaisille omat kukat… Välillä naurattaa, miten omistautuneita isovanhemmat osaavat olla. Itsellä ei todellakaan olisi aikaa, osaamista tai kiinnostusta alkaa istuttaa lapsille omia kukkia, mutta onneksi on viherpeukaloisoäitejä! Lapset tietysti nauttivat kaikesta, mihin liittyy sormien sotkemista ja vesileikkejä. 

 

IMG_20150629_123739.jpg

Viron reissulta hankittu pedikyyri on kestänyt todella hyvin, manikyyristä tosin ei voi sanoa samaa… Kesäkynnet ovat kyllä olleet ihana piristys, tällaisia kesäkinttuja on kelvannutkin esitellä sandaaleissa. 😉 Monesti haaveilen, että raaskisin käyttää kuukausibudjetista siivun jalka- ja käsihoitoihin, ne kun tuovat arkeen sitä kaivattua luksusta ja omaa aikaa. Käyn hoidoissa hävettävän harvoin, usein siksi etten henno käyttää itseeni kuukausittain ylimääräistä rahaa (jalkahoidot kun eivät kuitenkaan ole mikään välttämättömyys, vaan enemmän sellaista extraa). Jotenkin välillä tuntuu, että on ylivoimaisen hankalaa löytää kalenterista sopivaa aikaa itsensä hemmotteluun. Toisinaan harrastan tällaisia hoitoja ihan kotonakin niin, että laitan itselleni kuuman kylvyn, sytytän kynttilöitä, laitan rentouttavaa musiikkia soimaan ja teen muutaman kasvohoidon ja erilaisia kuorintoja. Joskus ostan Groupon-tarjouksia, jolloin käyn sitten ihan ammattilaisen luona laittamassa kynnet kuntoon. Minulla ei nimittäin todellakaan ole siihen hommaan mikään maailman vakain käsi… 😉 

IMG_20150629_203226.jpg

Vielä viimeinen huomio tähän sillisalaattipostaukseen: perheeseemme liittyi viikon alussa reilu kahdeksan viikon ikäinen musta labbistyttö, kasvattajanimeltään Sidewild All About Picking Up – perheen kesken Nala eli Nalle. Pentu on käyttölinjainen, siitä on tarkoitus kouluttaa kunnon metsästyskoira. Nala ostettiin pikkuveljelleni valmistujaislahjaksi, ja täytyy kyllä sanoa että raavaan metsästäjänkin sydän taitaa olla aika sulaa vahaa tämän viipottajan edessä… Hänellä on onneksi aiempaa kokemusta koiran kouluttamisesta, joten tästä projektista tulee varmasti oikein onnistunut. Nala on kyllä ollut aivan ihana koko perheen haliterapeutti. Nuo pennut vaan ovat niin aseistariisuvan suloisia: villejä, kömpelöitä, inhimillisiä ja kerrassaan toheloita. 😀 Täällä me sitten treenaamme samaan aikaan yhtä pentua ja yhtä lasta sisäsiistiksi, katsotaan kuka tässä haasteessa onnistuu aiemmin…

 

IMG_20150630_150457.jpg

 

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *