Maailman helpoin Mahi Mahi
I love fish and seafood. Unfortunately my husband is picky about his foods and fish doesn’t really belong to his diet. One of the fish meals that he’s been able to stomach as well is this super easy recipe that I’ve mostly used for salmon. Since fish is so ridiculously priced, I very seldom buy salmon, unless it’s on sale. This week it wasn’t but I was in the mood for this meal, so I decided to take a risk and cook Mahi Mahi for the first time in my life. I figured it would work just as good, and I think I succeeded pretty well.
The world’s easiest Mahi Mahi
Mahi Mahi fillét (one was enough for 4)
chopped tomatoes
chopped scallion / green onions
sour cream
lemon juice
salt, pepper, basil
Preheat oven to 400 Fahrenheits. Meanwhile, chop the tomatoes and green onions. Place the fish on an oven-safe pan, season with salt and pepper. Then cover with the vegetables. Pour some sour cream on top, sprinkle lemon juice and basil on everything. Bake in the oven for about 15-20 minutes or until the internal temperature reaches 145 degrees. (I trust the thermometer.) Serve with mashed potatoes or a salad. Enjoy!
_____________________________________________________________________________________________________________________
Rakastan kalaa ja mereneläviä. Valitettavasti mieheni on nirsompaa sorttia, eikä kala varsinaisesti kuulu hänen suosikkeihinsa. Yksi niistä kala-aterioista, joita hänkin suostuu syömään, on tämä seuraava resepti, jota Suomessa yleensä kokkailin lohen kanssa. Koska kala on aivan naurettavan kallista, sitä tulee ostettua harvoin ellei se ole tarjouksessa. Lohi ei lähikaupassani valitettavasti ollut tyrkyssä, joten päätin ottaa riskin ja kokeilla Mahi Mahia ensimmäistä kertaa elämässäni. Lopputulos oli mielestäni oikein hyvä, suosittelen kokeilemaan joko lohen tai miksei jonkun oudommankin kalan kanssa! Suomesta ei välttämättä Mahi Mahia saa, mutta suosittelen kokeilemaan jos käsiinne jossain saatte.
Maailman helpoin Mahi Mahi
1 kpl Mahi Mahi -fileitä (yhdestä riitti hyvin neljälle)
pilkottuja tomaatteja
pilkottua kevätsipulia
ranskankermaa
sitruunamehua
suolaa, pippuria, basilikaa
Esilämmitä uuni 200 Celsius-asteeseen. Pilko odottaessasi tomaatit ja kevätsipuli. Aseta kalafilee paperilla vuoratulle uunipellille tai voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kasvikset ja ranskankermaa maun mukaan. Pirskottele koko komeuden päälle sitruunamehua ja basilikaa. Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on yli 60 Celsiusastetta. (Itse luotin paistovaiheessa mittariin.) Vinkkivitonen: vielä helpomman tästä saa, kun käyttää ranskankerman & sitruunabasilikasekoituksen sijaan Créme Bonjourin yrttikermaa. Tarjoile perunamuusin tai salaatin kanssa. Yum!
x Hanne