Unelmista totta

Orkesterimme kolmannen kauden avajaiskonsertti lähestyy vääjäämättä: h-hetki koittaa tämän viikon sunnuntaina. Vimmatusti harjoitellessani tajusin, etten itse ole hetkeen käynyt missään konsertissa kuulijan roolissa. Tänään päätin sitten kulttuurinjanoisena hetken mielijohteesta katsastaa, mitä konsertteja Phoenixin alueella on tulevan vuoden aikana. Kävin läpi pitkän listan tunnettuja esiintyjiä ihan laidasta laitaan, bongasinpa esiintyjälistalta myös Suomen ylpeydet HIMin ja Nightwishinkin. Listan loppupäässä, toukokuussa 2015, komeili kuitenkin sellainen nimi, että meinasin pudota tuolilta. 

celticwoman.jpg

 

Celtic Woman. 

Tämä kokoonpano ei välttämättä sano suurelle yleisölle mitään, mutta minulle se on ollut jo lähes kymmenen vuotta olennainen osa elämää. Celtic Womanin musiikki on ollut läsnä niin monissa tärkeissä elämänvaiheissa, että lähes jokaiseen kappaleeseen liittyy jokin muistijälki ja tarina. Seurusteluajat, kaukosuhde, roadtripit ja yhteiset kesät, koulusta valmistuminen, perheen perustaminen – lista on loputon. Kaikkiin liittyy oma merkityksellinen kappaleensa. Celtic Womanin kokoonpano muodostuu tällä hetkellä kolmesta solistista, viulistista, kuorosta ja liveorkesterista, ja heidän repertuaariinsa kuuluu perinteisiä irlantilaisia lauluja sekä modernimpaa musiikkia uusilla sovituksilla. Yhtyeen harmoniat ovat suorastaan enkelimäisen kauniita, ja performanssit upeine pukuineen, tansseineen ja lavastuksineen ovat henkeäsalpaavia. Yhtye ei tietääkseni ole koskaan vieraillut Suomessa, ja usein haaveilinkin tekeväni Dublinin-matkan ihan vain nähdäkseni tämän maagisen spektaakkelin livenä. Reissua ei kuitenkaan koskaan tehty, sillä ulkomaille lentäminen ja hotellimajoittuminen yhden konsertin takia ei koskaan onnistunut.

mairead.jpg

Siispä päätin, että nyt kun Celtic Woman tulee kirjaimellisesti luokseni, en voi jättää tilaisuutta käyttämättä. Liputkin ovat alle satasen, joten ei epäilystäkään ettenkö menisi. Konsertti on toukokuun 19. päivä ensi keväänä, ja ostan varmuuden vuoksi liput jo ensi viikolla, ettei tämä tilaisuus nyt vain jää käyttämättä. Parasta tässä on se, että saan fiilistellä tätä jonkun toisen ihan yhtä hurahtaneen kanssa – nimittäin siskoni, joka sattuu olemaan täällä vaihtarina ensi kesään asti. Olemme molemmat kuunnelleet Celtic Womanin tuotannon lähes kirjaimellisesti puhki, ja osaamme suuren osan biiseistä ulkoa. Minä jopa viuluosuudet. Äsken katsoin YouTubesta muutamia pätkiä, ja meinasin hajota siihen onnellisuudentunteeseen, että vihdoin näen nämä uskomattomat laulajat ja muusikot livenä! 

lisa-lambe.jpg

Erityisesti seuraavassa videossa soolona esiintyvä Lisa Lambe on oma suosikkini. Miten joku voi laulaa noin? Pieni girl crush on ilmassa… Olisipa jo toukokuu!

//www.youtube.com/embed/eBIDgUQiu-8

 

Kuvat: Copyright Celtic Woman

 

Kommentit (4)
  1. Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja
    25.10.2014, 21:14

    Siis apua. En ollut kuullutkaan koko yhtyeestä, nyt olen katsonut KAKSI TUNTIA videoita niiden konserteista YouTubesta ja itkeä vollottanut monen monta kertaa. Ovat varmasti ihan huikeita livenä. Wau!

    1. Kuulostaa ihan multa 😀 Saatan välillä jumittaa just YouTubessa tuntitolkulla vaan katsomassa koosteita ja behind-the-scenes -matskuja, illalla kun lapset nukkuu siis… (Joo, no-life ilmeisesti…) Noitten joululevyt on kans ihan timanttia, mulla on yks ja toinen pitäis hankkia! 

  2. Wow!!mä oon kyllä jopa pikkusen kade nyt..aika mahtavaa 🙂

    1. Nyt saa luvan kanssa olla kade 😀 Aaaahh mä en malta odottaa! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *