Vintagelöytöjä

IMG_1329.jpg

Viime aikoina olen käyttänyt tuntikausia 90-neliöisen asuntomme sisustamiseen. En siis siihen käytännön rymsteeraamiseen, vaan sopivien kalusteiden etsimiseen lukemattomilta eri nettisivuilta. Olen kiertänyt outlettejä ja sisustusliikkeitä niin paljon, etten enää edes pysy laskuissa. Päätin, että en suostu kompromisseihin, vaan ostan jotain vasta sitten, kun ”se oikea” osuu kohdalle. Siispä olohuoneessamme ei edelleenkään ole lamppua, vaan istumme illat romanttisesti (ei kovinkaan käytännöllisesti) kynttilänvalossa. Iltaisin olen käyttänyt blogatessa laskutilana lapsen juniorituolia, koska sopivaa sivupöytää ei ole tullut vastaan. Jos budjettini olisi rajaton, aarteenetsintä olisi ehkä ollut helpompaa. Pienellä budjetilla on kuitenkin hankalaa löytää sellaisia kalusteita, jotka läpäisevät esteettisen seulani ja olisivat myös lapsiperheen kestäviä. 

IMG_1326.JPG

Olen pitkin syksyä kyttäillyt Craigslistia, joka on Jenkkien vastine huutonetille. Löysimmekin sieltä aiemmin edullisesti valkoisen pinnasängyn, mutta aina sieltä ei ole helppo löytää skandinaavista silmää miellyttäviä huonekaluja. Täällä on kyllä loputtomasti tarjontaa muhkeista LazyBoy -tuoleista ja barokkityylisistä, painavista tummanruskeista möhköhuonekaluista, joiden siirtämiseen tarvitaan pieni armeija. Sen sijaan on sula mahdottomuus löytää siroja huonekaluja, jotka olisivat raikkaan värisiä. Minua miellyttää erityisesti vintage- ja shabby chic-tyylit: niillä saa helposti tuotua ilmettä tavalliseenkin sisustukseen. Lopulta törmäsin ilmoitukseen, joka herätti mielenkiintoni. Red Key Treasures on yhden naisen pyörittämä yritys, joka myy second handina vanhoja huonekaluja, taidetta ja sisustusesineitä. Osa valikoimasta on aitoa vintagea ja antiikkia. Päätin sitten käydä katsastamassa tarjonnan paikan päällä, ja kuinkas sitten kävikään…

IMG_1333.jpg

IMG_1340.jpg

Löysin vihdoin kaipaamani olohuoneen pöydän, joka täytti kaikki kriteerit. Viininpunainen väri yllätti minut täysin, sillä se ei ollut yhtään sitä mitä olin hakemassa. Lopulta arkun kaunis kulutus ja sopivan neutraali, mutta silti mielenkiintoinen väri saivat minut puolelleen. Arkun sivussa olevat vetolaatikot ovat silmänlumetta, sillä todellisuudessa kansilevy avautuu ylöspäin. Hintaa tällä vanhalla ladylla oli 50 dollaria. 

IMG_1338.jpg

IMG_1337.jpg

Toinen löytöni oli niin ikään 50 dollaria maksanut täyspuinen valkoinen hyllykkö / lipasto. Se sopii täydellisesti makuuhuoneemme tyyliin, ja saan koristeellisten ovien taakse esimerkiksi rumat reitittimet ja muut johdot piiloon. Avohyllyyn todennäköisesti ostan vintage-tyylisiä laatikoita ja pinoan niitä päällekkäin, sinne saa sitten kaikenlaista pikkusälää säilöttyä.

IMG_1339.jpg

Kolmanneksi löysin kaipaamani sivupöydän sohvan viereen. Puhtaanvalkoinen väri ehkä vähän riitelee kermanvalkoisen sohvan kanssa, mutta epätäydellisyys on mielenkiintoista, right? 😉 Pöydän levy on lasia, mikä ensin vähän arvelutti kahden kiipeilevän taaperon äitinä, mutta hyvin pöytä on toistaiseksi kestänyt kahta pikku-apinaakin. Tästä löydöstä pulitin 20 dollaria.

IMG_1341.jpg

IMG_1343.jpg

Lastenhuoneemme yksi seinä on jo pitkään kaivannut jotain täytettä, ja ajatuksenani oli ostaa lasten pöytäryhmä jossain pastellivärissä. En kuitenkaan halunnut ostaa niitä lastulevyhirvityksiä, joita suurin osa lasten huonekaluvalmistajista tarjoilee, enkä toisaalta ole valmis maksamaan pöytäryhmästä satasia. Tämä suloinen pöydän ja tuolin setti tuli sattumalta vastaan Red Key Treasuresilla, ja hinnan kuultuani ostopäätöstä ei tarvinnut kauaa miettiä. Myyjä pyysi tästä aarteesta yhteensä 25 dollaria! Pöydän uusi omistaja on ostokseen silminnähden tyytyväinen: tässä kelpaa piirrellä poneja ja leikkiä kahvikutsuja. Tosin vielä aion etsiä tuoliin pehmusteeksi sopivankokoisen tyynyn, jotta se olisi mukavampi istua.

Yhteensä maksoin siis näistä aarteista 145 dollaria, eli noin 105 euroa. Not bad!

IMG_1351.jpg

IMG_1350.jpg

Pikkusiskokin sai sänkyynsä uudet lakanat, jotka ovat jo tovin odottaneet liinavaatekaapissa käyttöön pääsyä. Ystäväni teki hiljattain inventaariota kodissaan, ja halusi eroon näistä Marimekon lakanoista. Hän antoi ne minulle ystävällisesti kiertoon. Nyt kelpaa pikku-prinsessan nukkua päiväunia!

Odottaminen siis näköjään kannattaa, sillä kertarysäyksellä saattaa tulla vastaan monta mahtavaa juttua. Enkä nyt puhu pelkästään huonekaluista. 

 

x Hanne

Kommentit (2)
  1. Ihania löytöjä!ihan sun näköisiä!mut kelpais mullekin kyllä 😉 oispa kiva päästä teille kyläilemään ja näkemään kaikki paikat ihan oikeasti 🙂

    1. Miten mä oon näköjään unohtanu vastata! Anteeksi! Nää on kyllä niin mua, heti oli rakkautta ensi silmäyksellä 😉 Mä niin ootan et joskus pääsette tänne lomailemaan, ois niin monta kivaa paikkaa missä haluaisin teitä käyttää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *