Lehtikaalisipsit

IMG_0548.JPG

AINEKSET

200 g lehtikaalia
1 sitruunan mehu
1/3 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 tomaatti

Ripaus suolaa

Lisää lisäksi mausteita (esim. chili) ja yrttejä mielesi mukaan

IMG_0239.JPG

OHJE

Pese ja kuivaa lehtikaali, sekä poista paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali noin normaalien sipsien kokoisiksi palasiksi ja laita isoon kulhoon. 

Sekoita sitruunan mehu, puolikas tomaatti ja aurinkokuivatut tomaatit teho- tai sauvasekoittimella. Määrä on niin pieni, että onnistuu todennäköisesti helpommin jälkimmäisellä.

Lisää seokseen mausteita omien mieltymystesi mukaan.

Kaada seos lehtikaalien sekaan ja levitä seos niin, että sitä menee kaikkiin lehtikaalin palasiin suhteellisen tasaisesti.

Asettele lehtikaalin palaset kuivurin pellille tai vaihtoehtoisesti uunipellille.

  • Kuivurilla (raaka): aseta lämpötila +45 °C ja kuivata noin 7 tuntia tai kunnes rapeita.
  • Uunissa (raaka): aseta uuniin alin mahdollinen lämpötila ja pidä uunin luukku raollaan kuivatuksen ajan. Kuivata noin 7 tuntia tai kunnes rapeita.
  • Uunissa (ei raaka): aseta uunin lämpötila +150 °C ja kuivata noin 20 minuuttia. Käännä sipsejä noin puolessa välissä kuivausta. Varo, etteivät sipsit pala.

​Herkuttele 🙂

IMG_0523.JPG
IMG_0534.JPG

IMG_0543 (2).JPG

IMG_0550.JPG

 

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *