THE suklaahippukeksit

keksunen.jpg

Siis. En tiedä millaisilla saatesanoilla näiden keksien ohje pitäisi tänne postata, jotta niiden täydellisyys iskisi kaikkien tajuntaan. Reseptin olen alunperin löytänyt Wicked Sweet Kitchen-blogista ja olen hankkinut sillä itselleni varsinaisen keksitaikurin maineen. Näitä keksejä on syytä rakastaa koska:

1. Keksien sisus on pehmeä kuin.. no siis todella pehmeä. Keksit uskomattoman täydellisen sitkeitä. No words.

2. Niiden variointi on helppoa teeman mukaan! Itse heitän usein taateleita suklaan kaveriksi makua tuomaan. Tummasukaa-valkosuklaa-kombinaatio on myös hyväksi havaittu, samoin valkosuklaa-karpalo.

3. Keksit onnistuu helposti myös gluteenittomina yksinkertaisesti vain vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.

 

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

170 g huonenenlämpöistä voita

1 4/5 dl fariinisokeria

3/5 dl sokeria

1 huoneenlämpöinen kananmuna

2 tl vaniljasokeria

4 3/4 dl vehnäjauhoja

2 tl maissitärkkelystä

1 tl ruokasoodaa

3 dl / 250 g rouhittua tummaa suklaata (Fazerin tumma suklaa on just hyvä!)

 

1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön (vinkki vitonen: voi pehmenee nopeammin, kun sen kuutioi pieniksi paloiksi). Rouhi suklaa veitsellä noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun. 

2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokei ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. Lisää kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita myös rouhittu suklaa ja sekoita se nopeasti joukkoon esim. puuhaarukalla. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Laita uuni päälle (175 astetta).

3. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla ja pyöräytä joko kahden pienen lusikan avulla tai omin käsin taikinasta pieniä palloja ja aseta ne pellille. Jätä muutaa sentti leviämisvaraa jokaisen pallon väliin. Alkuperäisessä ohjeetta käsketään olemaan litistämättä, mutta itse tasoitan palloja hieman. Älä kuitenkaan varsinaisesti litistä palleroita!

4. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia 175 asteessa, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen väriä eikä pinta enää kiillä niin paljon. Keksien tulee olla vielä pehmeitä, kun otat ne uunista. Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista toinen pellillinen.

NAUTI.

TUeNl55.jpg

Kommentit (2)
  1. Näistä tuli niin herkullisia, kiitos ohjeesta! Taikinasta tuli muuten ihan mieleen se taikina, jota on Ben&Jerryn Cookie Dough -jäätelössä (eli osan taikinasta vois heittää jäätelön sekaan ja tehdä edullisemman version tosta jäätelöstä) 😀

    1. Ole hyvä! Nämä kyllä onnistuu tosiaan aina ja maku on ihan taivaallinen! Ja tiedän, siksi mulla onkin usein maha kipeänä, kun syön liikaa keksitaikinaa.. vaarallista! Todellakin maistuisi jäätelön kanssa!

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *