Alemmuudentunne?

Mulle tuli ihan hullu irrationaalinen pelko, että kaikki hyvä  elämästä viedään pois.

Että pelätä nyt pitää. Että juuu, nyt kun on kaikki hyvin, niin eihän tässä voi käydä kuin huonosti. Valmistaudu pahimpaan.

Tää kaikki, kun katselin meidän olkkaria ja mietin, että hei, pidän meidän kämpästä. Kyllä mieli on välillä ihmeellinen. Voisko vaan nauttia?

Sit myös sellanen hullu alemmuudentunne siitä, kun vierailet ystävien luona, jotka on jossain semmosissa palkkatöissä, joista saa täällä Sveitsissä aika paljon rahaa. Ja sit heidän kämpät on aivan mielettömiä. Ja ei siis se kämppävertailu itessään, vaan jotenkin sellanen häpeä siitä, että pitäskö olla jotai enemmän.

Vaikka on korkeakoulutettu itekin ja tällee normi elämää viettävä, mut

en tiiä. Sit mietin, että mistä kaikesta ihmiset kokeekaan alemmuudentunnetta ja häpeetä. Ihan sellasta, että en kuulu noiden ihmisten joukkoon ja et sori, kun ootte mun ystäviä. Kyl mä periaattees ymmärrän, miksi esimerkiksi luokkamuutokset on vaikeita, koska niissä pitää niin uskaltaa olla siinä se tyyppi kaiken välissä. Tekis toisaalta mieli jäädä tuttuun ja turvalliseen elämäntapaan, sit taas tekis mieli alkaa nähä itsensä siellä, missä haluaisi olla. Sit taas toisaalta sellanen tosi posh-elämäkin on varmaan tosi stressaavaa joskus.

Ja ei kyseessä kai tarvi olla ees luokkamuutos, vaan ylipäätään irti päästäminen jostain vanhasta roolista. Kun sit pitää periaatteessa myös uskaltaa päästää irti vanhoista ongelmista (jotka on yleensä vaan suojelemassa, pitämässä vanhassa, tutussa turvallisessa).

Välil kyl huomaa, että ei se elämä elämällä lopu tai siis aina on jotain. Kaikilla.

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
 1. Hetkittäin tuttu tunne, tuttu pelko, alemmuuden tunne,kun muilla on noin upeasti ja mulla näin. Pohtiessani millaista elämää minä haluan , verenmaku suussa , tressin takoessa päässä haalia omaisuuksia ja ulkoista statusta, pystymättä nauttimaan pienistä hetkistä ja läheisten läsnäolosta. Vai elämää jossa on riittävä omaisuus jolla tulee toimeen, kokea elämän kulkevan siihen suuntaan missä elämä on elämän arvoista eikä vain suorittamista.koti tuntuu kodilta, omanlaiselta. Henkinen hyvinvointi on se mihin huomaan enenemässä määrin kiinnittäväni huomiota. Kun vertaa moniin muihin suunnilleen saman ikäisiini, on monenlaista menestys tarinaa, mutta millä hinnalla? Onko heillä onnen avaimet käsissään.
  Kivasti olette muuten uuden kodin laittaneet 😊

 2. Syrjäkylien puolesta
  8.12.2022, 06:11

  Pos Elämää, se on kai tämän ajan Trendi Jopa eläkeläisillä!, otin puheekseni eilen
  paikkakuntani

  , Kunnan tervehdys illassa, että Pitäisi saada asuttaa myös syrjäkyliä , sainkin Raikuvat pilkka nauru pyrähdykset !suurelta eläkeläis ryhmältä

  Tähänkö ollaan menossa?

  , Että pitää vaan Kaikki , ihmiset asuttaa pakata Keskustaan, sitten ollaan liian ahtaasti.

  Tästä on luettu , kuultu usein erilaisissa , medioissa miten , Syrjäkylät auioituu.

  Pos elämä, miten sen nyt itse kukin , Siihen Helppoon, elämään tottunut ihminen ,

  Määritellään, että Kaikki Palvelut oltava ” käden ulottuvilla !”

  .

  Ja valitetaan naapureista, milloin mistäkin , kun Keskitetään asuminen. vain,
  Keskustaan.

  Kun syrjäseuduilla oisi Tilaa elää, rauhaa, !

  Luonnon kauneutta ,

  Voisi mahdollistaa eläminen myös autottomille , Tarjoamalla kuljetuspalveluja .

  Asiointiin tai, jopa ystäviä tapaamaan .

  Niin , ..

  Ei mietitty , sitten Kunnolla lopuun asti, eri puolilla Suomea , kun koulut lakkautettiin , ja kaupat .

  Ei osattu , katsoa Tulevaisuuteen .

  Tässä , sitten on tulos, keskustat ahtautuu.

  1. Minun oma valinta oli sivukylä josta on 10 min automatka kauppoihin lääkäriin pankkiin. Matka taittuu mukavasti myös polkupyörällä. Täällä on mahdollisuuksia vaikka kuinka. Harva kaupunkilainenkaan pääsee kotirapulta kaupan pihaan 10min. Itse viihdyn käsillä tehden en konttoripöydän takana joten minulle tämä elämä sopii,

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *