Voiko terapiaan mennä tästä syystä

Törmäsin Youtubessa suomalaiseen henkilöön, joka tekee videoita. Eräällä videollaan hän puhui, että on kauan haaveillut terapiaan menosta ja omien ajatusten purkamisesta jollekin. Nyt hän oli terapian aloittanut  ”kavereiden suosimalla lempi terapeutilla” ja hehkutti asiaa.

Motivaationa terapiaan menolle oli se, että hän ikään kuin halusi coachata itseänsä. Ollakseen vielä parempi, miettiäkseen uutta suuntaa työrintamalla, ja haluna saada oivalluksia. Hän kuvaili terapiaa viikon kohokohtana ja että terapiaan on kiva mennä ”brainstormaamaan” ja niistä voi syntyä katselijoillekin sitten tuloksena jotain kivaa.

Mulla heräsi tästä videosta monta eri  näkökulmaa jostain syystä. Mulla on jostain syystä tosi ristiriitainen olo tosta, koska kyllähän omalla rahalla saa tehdä mitä vaan ja terapiassa puhua mistä hyvältä tuntuu! Eihän se mulle  kuulu. On myös hieno juttu, että kynnys terapiaan menolle on laskenut, että sun ei tarvi olla ”hullu” mennäksesi sinne. Ja mikä mä oon määrittelemään, että kenelle mikäkin asia on elämässä sellasta, että tarvii terapeuttia.

Mutta jotenkin sit se, et nykypäivänä onniin ihan helvetin outo ilmiö mennä terapiaan vaan siitä syystä, että pääsee sinne ”pitchaa omii ideoita”, kun sit on sellasia joilla ei oo varaa terapiaan ja tarvis sitä kuntoutuakseen. En ehkä voi käyttää termiä, että tarvii oikeasti terapiaa, mut sanon nyt tollee silti.

Oon myös ymmärtänyt, että terapeuteista on iso pula, ja että moni tarvitseva joutuu odottaa tosi kauan. (Tai siis; eihän sairaalaakaan toivota kuormittavan ns. turhaa).  Et voisko sit, jos on selkeesti rahaa, maksaa vaikka jollekin life-coachille, jonka kans vois sit näit ”brainstormauksii” tehä.

TOSI tosi vaikee, mut mielenkiintonen aihe. Ja kuten sanoin: Eihän tää mulle kuulu.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (4)
 1. Toden totta, kyllä minä pidän terapiaa vääränä paikkana brainstormaamiseen , koska siihen löytyy omat palvelun tuottajansa jotka erikoistuneet juuri tämän kaltaisiin . Kaikenlaista valmennusta löytyy kyllä. Pikkuissen kyseenalaistan mainittua terapeuttia kun mennyt ns. Helpon rahan perässä, jos on pätevä terapeutti niin minun mielipide on se että hänen olisi pitänyt ohjata henkilö oikeanlaisen valmennuksen piiriin….terapeutteja on kyitenkin niin vähän tarpeeseen nähden . 🤔

  1. Heippa!

   Jep, olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka kuten kirjoitin, aiheessa on monta näkökulmaa ja ihmiset saavat tietysti tehdä rahallansa mitä haluavat. Mutta tietenkin toivoisi, että apua ”oikeasti” tarvitsevat saisivat tukea tilanteeseensa.

 2. Itse olen tällä hetkellä vaikeasti masentunut, ja en meinaa saada mistään apua. Todellakin tuntuu ihan todella epäreilulta, että joku voi mennä terapiaan ihan vaan höpöttelemään ja ”brainstormaamaan”kun on meitä jotka sitä apua todella tarvittaisiin eikä saada.

  1. Hei! Kiitos viestistäsi ja että jaoit kokemuksesi.

   Uskon, että on varmasti toivottoman tuntuinen tilanne ja olen samaa mieltä kanssasi, että toivoisi terapiaa kuntoutukseen tarvitsevien pääsevän sinne mahdollisimman pian.

   Toivottavasti tilanteesi muuttuu,
   ihanaa kevättä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *