7 ärsyttävintä asiaa joita atoopikko kuulee

Ihon kukkiessa on tosi kiva saada tärkeitä oivalluksia ja kommentteja ulkopuolisilta.

Tässä Top 7 lista mielestäni ärsyttävimmistä asioista joita atoopikot ja allergiset kohtaavat:

  1. ”Ooksä koskaan koittanut rasvata sun ihoos?”
  2. ” Ai kauhee kun sun ihos on pahannäkönen..”
  3. ”Mua on kutittanu nyt ihoo ja mietin että onkohan se tarttunu sulta?”
  4. ” Mitä sä sitten oikeen voit syödä??”
  5. ”Onneks mulla ei oo tommosta”
  6. ” Älä raavi”
    Sekä ruokailun helmet:
  7. ”No ei se kai haittaa jos sitä katkarapua on vaan vähän siinä salaatissa?” ”se sisältää vaan vähän pähkinää” ”ei tässä suklaassa oo muuta kuin suklaata.” ”auttaisko jos mä ottaisin nää pois tästä?”

Näissä tilanteissa ei jaksa hermostua vaikka kuinka toinen ärsyttäisi tai loukkaisi. Useimmiten ihmiset on kiinnostuneita asiasta ja puuttuvat siihen tahattomasti tajuamatta että asia ei heille kuulu. Useasti siinä käy niin että kun joku kauhistelee ulkonäköäsi, otat sen kohteliaasti vastaan niellen kommenttisi vastapuolen Freddie Mercury purukalustosta. Parempi kai niin.

freddie-mercury-.jpg

 

Mitkä on pahimmat möläytykset mitä omalle kohdalle on osunut?

Kuva: http://deadline.com/

puheenaiheet ajattelin-tanaan

E-koodit

karkit.jpg

 

Luomuruoka ja ruokien lisäaineet on jatkuvasti puheenaiheissa ja itse yberallergikkona käytän aikaani tuoteselosteita lukien. Mieheni naureskelee tavalleni tarkistaa jopa ne tuotteet joita käytän päivittäin. Joo tiedän, mielenvikaista 🙂 Onpahan muutaman kerran kuitenkin käynyt niin, että olen valkannut tutun tuotteen mutta reseptiä olikin muutettu eikä näinollen enää sopinutkaan minulle.

Jokatapauksessa jos itsellä on ruoka-aine yliherkkyyksiä, kannattaa ehdottomasti ottaa selvää mitä E-koodien takana piilee. Niihin on kätketty myös sellaisia ruoka-aineita joita luulisi tuoteselosteeseen kirjattavan ihan selkeällä suomenkielellä. Omakohtaisena kokemuksena palkokasviallergia ja niistä johdetut lisäaineet. En edes muista koska olen viimeksi syönyt rehellisesti vaikka herneitä. Olen tietämättäni silti popsinut tuotteita jotka sisältävät esim. guarkumia tai johanneksenleipäpuujauhetta ja saanut niistä oireita. Molemmat kuuluvat palkokasveihin.

E-koodeja tarkastellessa saa myös lisätietoa mitkä on tutkitusti herkistäviä aineita ja ainakin omaan ostopäätökseen tiedot vaikuttavat merkittävästi.

Atopiat ja allergiat lisääntyvät huimaa tahtia ja uskon että se johtuu syömästämme ruuasta ja kehon reaktiosta sitä vastaan. Kirjoittelen siitä lisää myöhemmin.

Käy kurkkaan http://ekoodit.fi/ niin tiedät mitä päivän herkkuhetkesi sisältää 😉

Tahdon ehdottomasti kuulla teidän ruokatottumuksista. Vältättekö lisäaineita? Löydättekö kaiken tarvitsemanne luomuna?

Palataan!

hyvinvointi terveys liikunta