Mummonmehua ja mustikkapiirakkaa

hhaa-1246.jpg

Sadonkorjuun aika! Saimme monta pulloa mummonmehua, punaisista viinimarjoista tehtyä tietty.

On se vaan niin hyvää, ei voi verrata kaupan aspartamiinilla makeutettuja mehuja tähän herkkuun.

Käytiin myös poimimassa mustikoita ja tein niistä piirakan kummitädin syntymäpäivän kunniaksi! Ujo vanilijavaahto kylkeen ja avot.

hhaa-1240.jpg

Tää on oikeesti ehkä maailman helpoin resepti ja nopea tehdä. Marjoina voi käyttää mitä tahansa ja alkuperäinen resepti taitaa ollakin kirsikoille.

Näitä tarvitset:

Pohjaa varten

  • 75 g leivontamargariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinisokeria

Täytettä varten

  • 1/2 l tuoreita marjoja
  • 1 tlk (150 g) ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Tee näin:

  1. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
  3. Levitä marjat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunamehu. Lusikoi seos piirakan päälle.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

hhaa-1248.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *