Verikokeista ei tullut selitystä.

Verikokeiden keliakia ja fosfolipidien vasta-aine testit vastaukset tulivat ja ne olivat molemmat negatiivisia. Fofolipidi vasta-aineet eivät selitä lapsettomuutta, eikä  keliakia siis selitä raudan puutettani. Eli tutkimukset tämän rauta-asian parissa siis jatkuvat, tai ainakin oletan niin.

Lapsettomuuden syynä meillä on minun POI. Tämän sisätautilääkärin mielestä se ei vaan täysin kuitenkaan selitä lapsettomuutta, sillä useat POI- naiset kuitenkin onnistuvat raskautumaan. Siksi lääkäri  noita fosolipidivasta-aineita halusi tutkia.

Meinaa mennä kyllä hermo liian kiireisiin lääkäreihin.
Nyt kun kaikki labratulokset tulivat, niin varasin heti soittoajan/soittopyynnön labrat määränneelle lääkärille, että voitaisiin pohtia mitä seuraavaksi.  Soitto aika oli sellainen, että lääkäri soittaa 08.00-20.00 välisenä aikana. No eipä soittanut. Seuravaa mahdollisuus meni sitten 2 viikon päähän.

Joka tapuksessa jatkan raudan syöntiä. Tavoitteenani saada se ainakin sinne päälle 100 µg/l. Tyroksiinin syöminen mietityttää, kun arvo oli tippunut 4 viikossa alle 1,0 mU/l.

Nyt sitten vaan odottelen lääkärin soittoa.

Kommentit (3)
  1. Joo sain uudet arvot ja nyt oli taas lähes 2 eli tosi iso vaihtelu ja eroa vaan reilu 2kk, mietin jopa että oliko siinä edellisessä mittauksessa joku virhe. No samalla annostuksella jatketaan ja reilun 2kk päästä taas uudestaan.

    Täytyy myöntää että mun luotto (neuvola)lääkäriin, ainakin tähän millä nyt kävin on aikalailla täysin 0 koska hän ohjeisti mua toisessa asiassa aivan väärin. Onneksi osasin itse tämän kyseenalaistaa ja pyysin hoitajaa (joka oli aivan yhtä pihalla) varmistamaan tämän joltain asiantuntijalta, ja kas kummaa kun ohje muuttui aivan täysin 🧐

  2. Pakko taas kommentoida kun mietin itse ihan samaa tuon thyroxinin kanssa, mulla oli lääkityksen jälkeen enne raskautta n 1.5 ja tänään kävin lukemassa mitä lääkäri oli kirjoittanut kun kokeet otettiin rv 10 ja annosta oli nostettu minimaalisesti. Nytpä arvo oli jo alle viite arvojen, 0.18 mutta lääkäri oli kirjoittanut että tämä vielä ok, jatketaan seurantaa. No tällä viikolla uusi seuranta ja Ensi viikolla lääkäri, katsotaan tehdäänkö muutoksia.

    1. Aika jännä, että lääkitystä jatkettiin samalla tavalla, vaikka jo viite arvojen alapuolella. Mutta eiköhän lääkäri tiedä mitä hän tekee. Oletko saanut jo uudet labrakokeiden tulokset?
      Itse en ole saanut vielä lääkäriin yhteyttä..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *