Juoksutossuni

Olen vuosien mittaan juossut monenlaisilla tossuilla. Tällä hetkellä mulla on käytössä kahdet erilaiset juoksutossut, molempia on useammat parit, eli vaihtelen tossuja fiiliksen mukaan.

Adidas Ultra Boost  on monen juoksijan jalkaan sopiva tossu, neutraalin askelluksen tossu. Niin mää tossua analysoisin.Yksinkertaisen simppeli ulkonäöltään (tietenkin värityksestä riippuen), se on kevyt ja todella mukavan tuntuinen jalkaan. Istuu hyvin varmasti monen juoksijan jalkaan. Kengän vällipohja joka on Boost-vaahtomateriaalia saa aikaan pehmeän vaimennuksen.

Parit Adidas Ultra Boostit.

Ultra Boostin päällinen on kuin sukka, se muotoutuu jalkaan mukavasti ja mun mielestä on myös erittäin hyvä vapaa-ajan tossu peruslenkkien lisäksi. Parhaiten Ultra Boost sopii peruslenkeille, pitkille lenkeille ja talveen mikäli ei omista nastatossuja kuten minä. Ultra Boostin Continental-pohja pitää nimittäin hyvin lumella. Tämä on monikäyttöinen tossu joka tuntuu jalassa taivaalliselta.Jos jalkaparka on rasittunut päivän tallailuista ja vetäsee Ultra Boostin jalkaan niin sen kyllä huomaa. Tuntuu pehmeältä ja palauttavalta kun näillä lähtee askeltamaan.

Jalkaan hyvin mukautuva päällinen.

New Balance W 1500 Boa. Näihin tossuihin ihastuin reilu vuosi sitten ja hankin heti kahdet, pinkit ja oranssit. Härrellä on neonkeltaiset vstaavat.Malli sopii jalkaani hyvin.

Oranssi ja pinkki New Balance.

Tossu on matala, vaimennus mielestäni jäntevän kimmoisa.Näillä tossuilla juostessa alustan tuntee hyvin tarkasti ja tämä on ehdottomasti mun nopeampien lenkkien kenkä sekä yleensä kisakenkä. Kenkä on kevyt, mutta tosi vakaa pienen pronaatiotuen ansiosta. Varpaille on hienosti tilaa ja Boa-kiinnityssysteemi on helppo. Boa-kiinnitys on tuttu pyöräilykengistä.

Kummat tossut sitten ovat mieluisammat? Nykyään ehdottomasti New Balancet, niillä on tosi hyvä juosta kun ainakin pienemmän vaimennuksen takia tuntuma juoksualustaan on hyvä ja siksi New Balanceja tulee käytettyä enemmän kuin Adidaksia.

Tällä hetkellä mulla on kolme paria Adidaksia ja kaksi paria New Balanceja ja käytän molempia muutenkin kuin juostessa.

Yksi ongelma meillä lenkkitossujen ja muidenkin kenkien kanssa on, emme voi jättää ainoatakaan paria eteisen lattialle ja tämä on opittu kantapään kautta. Ai miksi? No, meillähän on kissa Mirri ja jos kenkäpari jää hetkeä pidemmäksi aikaa näkyville niin hän on käynyt napsaisemassa kengännauhat poikki. Joka ikisestä nauhallisesta kengästä mikä jää hänen kodissaan esille. Tämä pätee myös treenitrikoitten vyötärönauhoihin ja huppareitten nyöreihin. Omituinen otus.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *