Muutos parempaan: riittävästi energiaa aamupalalla

Mää oon tehnyt nyt justiinsa muutoksen aamusyömiseeni. Sellaisen jossa huolehdin, että energiaa aamupalasta tulee riittävästi, enemmän kuin ennen. Mikä sitten on riittävästi minulle minun mielestä? No senpä kerron tässä postauksessa.

Aamiaisen energiamäärä kilokaloreina saa olla sellainen 400. Yleensä olen syönyt alle 300 kcal aamupaloja kotona, jopa 250kcal mikä on tosi vähän. Jatkossa pidän huolen, että aamupala on entistä suurempi. Samat emmeet kuin aiemmin, mutta esimerkiksi kaurahiutaleita reilusti enemmän siihen puuroon kuin ennen.

Riittävästi kaloreita aamiaisella.

Määhän tykkään rutiineista, siitä, että asiat menevät omalla hyvällä painollaan ja hyväksi havaitsemiani polkuja. Tarkoittaa aamiaisen suhteen sitä, että melkein aina syön puuroaamiaisen ja nimenomaan kaurapuuro. Kaurapuuro vain maistuu parhaalle mun makunystyröissä. En tiedä mistä johtuu, ehkä siitä kun lapsena en sitä ihan hirveästi saanut sillä äitini sanoi aina, että on syönyt itsensä kaurapuurosta täyteen, ei syö sitä tänäkään päivänä, ainoastaan keittelee (?) sitä mun isälle. Lapsena oli riisipuuroa, neljän viljan puuroa, vispipuuroa, mannapuuroa, mutta ei kaurapuuroa.

Tässä uusi perusaamiaiseni

  • Kaurapuuro (1,5dl kaurahiutaleita, vettä, suolaa)
  • 1 rkl maapähkinävoi (ei lisättyä suolaa, ei lisättyä sokeria) 
  • 1 rkl chiansiemen
  • 1 dl tai enemmän marjoja
  • Kahvia kauramaidolla riittävästi. Olen aamuisin ja iltapäivisin suuri kahvinjuoja, mutta illoista kahvi on jäänyt pikku hiljaa pois.En tiedä miksi sillä kahvi ei ainakaan yöuniani vie, jostain syystä ei vain ole pitkään aikaan tullut juotua kahvia illalla.

Nyt siis kaurahiutaleita 0,5 dl enemmän kuin aiemmin sekä puuron joukkoon molemmat eli maapähkinävoi ja chiansiemen. Aiemmin puurossani oli vain jompi kumpi. Chiansiemenet ja maapähkinävoin voi laittaa jo keittovaiheessa tai vasta valmiiseen puuroon lautaselle.Itse usein laitan ne jo kattilaan.

386 kcal aamiainen:

Aamupala 386kcal. Fineli.fi-ruokapäiväkirjaa on helppo käyttää ja sieltä saa tarkat tulokset kunhan syöttää tarkat määrät mitä suuhunsa laittaa.Muistaa vain rekisteröityä Fineliin niin romat uokapäiväkirjat säilyvät siellä.

Proteiinia aamiaisessani on aivan hyvin 15,1g eli mitään tämän kummempia kikkailuja proteiinin saannin suhteen ei tarvitse tehdä.

Helposti ihminen sanoo, että ei en jaksa tuollaisia määria aamupalalla syödä. Mutta hei, se on tottumiskysymys ja tottakai jos haluaa tehdä tapoihinsa muutoksia niin melkein ensimmäinen asia jonka pitää muuttua on asenne. Eli muutetaan se sellaiseksi, että hei jaksan kyllä syödä tuon kokoisen aamupalan. Itsellä ei jaksamisongelmaa syömisen suhteen koskaan ole ollut eikä ole nytkään, voisin aina syödä paljon enemmän ja näin ollen pullistua pullistumistani ja se on todella haastava tilanne, suorastaan ärsyttävä.

Olen jonkin aikaa miettinyt näitä syömisiäni ja tullut ainakin siihen tulokseen, että mulle ei kovin helposti tule sitä täyttymisen tunnetta, se tulee vasta sitten kun vatta on aivan pinkeä ja on jo paha olla eikä enempää ruokaa vattaan mahtuisi. Eli tavallaan mun pitää tietää mikä on se normaali annos mitä voi ja kannattaa syödä ja pitäytyä siinä vaikka ruokaa menisi suuhun helposti enemmän. Tämä on varmasti yksi niistä ominaisuuksista joita lihoneilla ihmisillä on. Siihen ei auta hitaasti syöminen, mun mielestä siihen auttaa omalla kohdallani se, että otan annoksen, syön sen enkä ota lisää vaikka hyvin voisin.

Lisää informaatiota aamiaisestani:

Kahvi maistuu omasta isosta mukista.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *