Millainen on hyvä treenilaukku?

Sunnuntaina mun ja härren triathlonkausi on paketissa ja voi jee syyskussa meillä alkaa taas kunnon kuntosalikausi. Paljon salikäyntejä tavoitteena saada lisää voimaa. Odotan. Meillä on toi ”oma” lähisali jossa on parhaat juoksumatot ja muutenkin hyvä treenata. Sinne suuntaamme taas viimeistään syyskuussa, mielellään jo elokuun lopussa.

Ihan hyvällä mielellä menen sunnuntain puolimatkalle Turkuun (uinti 1900m, pyörä 90km, juoksu 21,1km) vaikka odotankin jo ensi kautta ja treenaamista täydelle matkalle. Turussa aion tehdä hyvän kisan ja eniten ajatuksissani on se, että saanko juoksun pysymään kisassa hyvänä uinnin ja pyöräilyn jälkeen. Mulla on juoksu kehittynyt hyvin nyt kun raudanpuute on suunnilleen selätetty ja juoksuvauhti on kasvanut toivotulla tavalla ja olen onnistunut treeneissä pyöräilyn jälkeen juoksemaan omaa hyvää vauhtia.

Puolimatkan kisassa asia on kuitenkin helposti eri sillä jos pyörällä painattaa yhtään liian kovaa niin se kostautuu juoksussa ja tiedän itseni, että pyörällä tulee helposti mentyä liian kovaa vaikka tiedossa on hyvin se, että juoksu ei kulje välttämättä hienosti liian kovan pyörän jälkeen. Pieni himmaus pyörään ja juoksu kulkee, niin se menisi jos vain malttaisi malttaa sen pyörän kanssa.

Mennään härren kanssa Turkuun lauantaipäivänä jo, tehdään vihonviimeinen treeni ennen kisaa Turussa. Treeni on lyhyt pyöräily lauantaina ja sitten ollaan valmiita kisaan.

Mutta treenilaukusta piti puhua. Kuljetan treenilaukussa milloin uintikamppeita, milloin salikamppeita ja joskus varmaan avantouintikamppeita.

Mulla on ollut pitkään huono treenilaukku. Tajusin laukun epäkäytännöllisyyden heti kun olin sen ostanut, se oli aivan liian monimutkainen. Vaikea avata, liikaa ulokkeita ja hörsötyksiä. Sitä olen nyt käyttänyt ihan riittävän pitkään, mutta en käytä enää sillä se tuli tiensä päähän justiinsa nyt.

Olen siis haaveillut yksinkertaisesta juuri sopivan kokoisesta treenilaukusta. Neutraalin värisestä tällä kertaa ja semmosesta missä ei ole miljoonaa taskua, olen todennut paljon taskuja sisältävän laukun epäkäytännölliseksi. Mun treenikassissa ei yleensä muuta oo kuin treeni- ja suihkukamat ja kun sen tyhjennän niin se on tyhjä eli en tartte mitään taskuja minne jää sitä sun tätä kampetta.  Mää tykkään nykyään mustasta ja harmaasta paljon, joku seesteinen tai mikä lie vaihe menossa räikeämmän vaiheen jälkeen. Toki kirkkaat värit ovat edelleen hienoja, mutta kyllä tämä vähemmän raju värimaailma on myös mieleinen.

Minkälainen sitten on hyvä treenikassi? Sellainen mukavan kokoinen, ei missään nimessä liian tilava, sellainen mistä löytää sinne laittamansa tavarat helposti. Sen pitää olla sopivan kapea pujahtaakseen uimahallien ja kuntosalin kaappiin tosta noin vaan. Ei tartte olla taskuja siellä täällä vaan hyvin yksinkertainen. Sattumalta näin urheiluliikkeen mainoksen jossa tarjottiin treenikassia alle kahdellakymmenellä eurolla. Sinne suuntasin ja laajasta tarjouskassien värivalkoimasta päädyin harmaaseen kassiin joka on aika paljon sellainen kassi kuin alun perin toivoinkin.

Tällä kassilla mennään nyt sitten niin kauan kuin se pysyy hyvänä, toivottavasti kauan.

PUHTI triathlonryhmä aloittelijoille alkaa Pirkkalassa.

www.puhtivalmennus.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *