Miten varustautua triathlontapahtumaan?

PUHTI triathlonryhmäläisiä.

Triathlonkilpailut ovat siitä erittäin hyvä juttu, että niissä on niin aloittelijoita, sunnuntaitriathlonisteja kuin huippukisailijoitakin. Ja kaikenlaista sakkia siltä väliltä kuten esimerkiksi minä, tällainen kehitystä haluava puolitosissaan urheileva kuntotriathlonisti. Yksinkertaisemmin sanottuna triathlonharrastaja. =)

  • Pyörä + pyöräilykengät ja kypärä
  • Triathlonasu
  • Juoksutossut
  • Märkäpuku + uimalasit
  • Kisalippis
  • Numerolappuvyö (ajanottosirulle nilkkapanta)
  • Energiageelejä
  • Vettä tai urheilujuomaa tai molempia

Siinä ne mitä minä raahaan mukaan triathlonkisaan.

Pyörä + pyöräilykengät ja kypärä (aurinkolasit)

Pyöräni on jo aika monetta vuotta käytössä, Specializedin hiilikuiturunkoinen triathlonpyörä johon on matkan varrella laitettu pinkkiä sarviin ja pinkkiä vanteeseen. Pyöräni on edelleen lähellä sydäntäni ja pidän siitä hyvää huolta sillä ostaessani sen se maksoi paljon ja säästin siihen massia jonkin aikaa. Sillä mennään vielä tämä kesä, mutta ensi kesänä on aika uuden menopelin.

Kypärä ja pyöräilykengät, ne tarvitsee myös olla kisassa mukana. Aurinkolasit ehkä, riippuu kisasta ja pituudesta ja säästä. Jos mulla olisi tosi lempiaurinkolasit niin ehdottomasti sitten aina päässä, mutta tällä hetkellä ei oo kuin rumat ja rikkinäiset niin harkitsen tarkkaan laitanko sellaisia ollenkaan kisaan. Ja sukat, laitan sukat aina pyöräilykenkiin jo, useat laittavat sukat vasta juoksuosuudelle tai eivät lainkaan.

Triathlonpyöräni.

Triathlonasu

Mun uusi triathlonasu on vielä kisoissa korkkaamatta sillä saimme PUHTI triathlonryhmän kanssa asut vasta keväällä. Olen sillä kyllä pyöräillyt ja tehnyt pyörä-juoksu treenejä ja se on tosi hyvä puku. Bioracer on merkki ja olen täysin tyytyväinen triathlonpukuun ja Bioracerin sujuvaan asiakaspaleveluun joka ensitapaamisen jälkeen on hoitunut kokonaan sähköpostitse ja sehän mulle soittamista kammoavalle sopii paremmin kuin hyvin.

Triathlonasuni.
Tässä kuvassa irtohihat, jos on viileä kisa niin sitten tällaiset tai takki pyöräilyn ajaksi ainakin.
Triathlonasussa edessä ja takana on epämääräinen määrä uimareita, pyöräilijöitä ja juoksijoita.

Juoksutossut

Tossut aika uudet New Balancen valkoiset kisatossut. Olen niillä jo monta lenkkiä juossut ja hyvät ovat joskin aika kovat, mutta niinhän kai kisakengät usein ovat. Härrellä on samanlaiset tossut eli olemme kuin kaksi marjaa samanlaisissa triathlonpuvuissamme  ja tossuissamme. Ruusunmarja ja paskanmarja nimittäin. Mää oon ehdottomasti se paskanmarja.

Nyt kun mulla on ollut päkiä kipeä niin nämä kovat tossut eivät ole varmasti aina se paras vaihtoehto eli katson kisapäivän mukaan laitanko nämä vai pehmeämmät tossut.

Uudet juoksutossuni. Lempi.

Märkäpuku + uimalasit

Märkäpuku ei ole pakollinen kisassa ja ei sitä aina kaikilla olekaan ja itsekin saattaisin mielelläni uida ilman märkäpukua jos kisan uintimatka on lyhyt ja vesi tosi lämmintä.Triathlonasu tulee märkäpuvun alle eli triathlonasu on koko kisan ajan päällä. Uidessa, pyöräillessä ja juostessa. Ilman triathlonasuakin pärjää ja silloin märkäpuvun alle kannattaa naisen laittaa urheiluliivit ja lyhyet tai pohjemittaiset trikoot. Sitten ennen pyöräilyä siihen paita päälle niin hyvin pärjää ilman triathlonasua.

Orca-merkkinen märkäpukuni on ollut hyvä.Aquanetti.fi myy.
Täsä mää oon. Omat uimalasit kisaan, mutta uimalakki tulee melkein aina järjestäjän puolesta.

Kisalippis

Mulla on usein lippis tai lippa päässä. Nykyään enemmän lippis, lippa oli useammin harrastukseni alkuvuosina. Ilmankin pärjää loistavasti. Tällä hetkellä mulla on pinkki ja musta lippis joita käytän urheillessa ja muulloinkin. Pesen niitä ahkeraan sillä juostessa hikoilen lakkiin niin paljon, että pesukone saa laulaa. 🙂

Kisalippikseni. Jos takkaan katsoo huomaa pinkissä lipassa hampaanjälkiä. Suurella puruvoimalla varustettu koiramme nimittäin varasti sen kuvaustilanteessa ja ehti naskalinsa siihen jo painaa.

Numerolappuvyö

Mulla on oma numerolappuvyö johon kisanumero laitetaan ja sitten se numerolappuvyö laitetaan vyötärölle. Tämä on turhake sillä kisan puolesta on aina joku kuminauha johon numero pujotetaan.

Mulla on myös nilkkapanta ajanottosirua varten. Nykyään järjestäjän puolesta on tullut kisassa kuin kisassa nilkkaystävällinen remmi ajanottosirulle toisin kuin mun ensimmäisessä puolimatkan kisassa, Finntriathlon Joroinen vuonna peruna. No joskus ehkä 2013 tai aiemmin, en muista. Silloin järjestäjän ratkaisu ajanottosirulle oli kovareunainen tarranauha ja jossain vaiheessa juoksua huomasin kun nilkkaan sattuu ja sattuu ja se tarranauhan reuna oli hinkannut mun nilkkaan pitkän vertavuotavan haavan. Veri sieltä valui ja välillä sattui, mutta hyvillä mielin maaliin pääsin silti. Vasemman nilkan sisäsyrjässä on vielä nytkin pitkä arpi muistona tuosta kisasta.

Pinkki numerolappuvyö numerolapulle ja musta nilkkapanta ajanottosirulle.

Energiageelejä

Geelejä joo, just käväsin ostamassa Espresso Love -makuisia energiageelejä tulevia kisoja ja joitain treenejä varten. Geelin ottamista riittävän usein kannattaa harjoitella ennen kisaa omissa treeneissä. Tietää sitten miten oma massu geelejä kestää ja samalla vatsaa totutetaan geeleihin, sillä voi kestää aikansa tottua.

Energiageelejä.

Vettä tai urheilujuomaa tai molempia

Nykyään mulla on pyörässä pullot ja pyörän juomasäiliö täynnä vettä eikä urheilujuomaa. Olen kantapään kautta kokenut, että geelejä ja urheilujuomaa mun ei  kannata kisassa ottaa yhtä aikaa. Siitä sekoituksesta menee vain vatta aivan kivikovaksi ja energiat lakkavat imeytymästä ja vattaan sattuu. Vesi ja geeli on ollut hyvä systeemi ja energiageeli on hyvä ottaa kisassa 30–40min välein.

Tämmösillä vermeillä meikäläinen kisaan lähtee, voi olla, että jotain oleellista uupuu listasta. Täytyy toivoa, että jos näin on niin tajuan sen ennen kisastarttia.

Hiukset mulla on yleensä alhaalla ponnarilla joka on palmikoitu. Ihailen aina ihmisten hienoja palmikkovirityksiä, mutta itse en voi mitään sellaisia laittaa kypärän alle sillä mua painaa inhottavasti jos tukkatyylini kisoissa on joku muu. Ponnari niin alas, että se ei jää kypärän alle lainkaan ja siihen palmikko. Mää sanon aina palmikko, en enää koskaan letti. Joskus sain tietää, että härren lempinimi ja nimi jolla kaikki hänen tuttunsa (paitsi uudet)  hänet tuntee on Letti. Eli kutsupa joskus härreä Letiksi, varmasti vastaa kutsuun. Mää en käytä enää lainkaan tätä sanaa, en pienellä enkä isolla kirjaimella kirjoitettua. 😀

puhtivalmennus.com

PUHTI triathlonryhmä aloittelijoille alkaa Pirkkalassa.
hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *