Muutama vinkki ennen triathlonkisaa

Kuva @seonvillemoro.

Itselläni tämän kesän seuraava ja todennäköisesti tämän kesän viimeinen triathlonkisa on 11.8. Challenge Turku, puolimatkan kisa jossa uidaan 1900m, pyöräillään 90km ja juostaan 21,1km. Uinti tapahtuu Aurajoessa, pyöräily pääasiassa moottoritiellä ja juoksu jossain päin ympäri Turkua. Olimme viime vuonna katsomassa juuri tätä kisaa ja nyt sitten tämän kesän kisaan olemme härren kanssa ilmoittautuneet ja katsomisen sijaan urheilemme siellä paikan päällä. Ihan kivaa ja innolla odotan tuota päivää. Tämän kesän kaksi käytyä kisaa ovat tehneet sen, että en juurikaan jännittele ja se on myös aina mun tavoite kisakaudella, jännitys pois. Useat aina sanovat minulle, että jännitys kuuluu asiaan, mutta itse olen täysin toista mieltä. En pidä lainkaan jännityksen tunteesta vaan se on ikävimpiä tunteita omien tunteideni jonossa ja haluaisin jo päästä eroon tuosta kommentista, että se kuuluu asiaan. Varmaan se kuuluu niillä ihmisillä asiaan jotka siitä sanovat, mutta pitää taas muistaa, että olemme ehkä hieman erilaisia tyyppejä ja omine lempi- ja inhokkitunteineen.Mitä vähemmän minä jännitän sitä parempi mulla on olla, näin se on ollut aina.

Kisapäivä on jo mielessä ja ensi viikon aikana aion hoitaa kaikki mahdolliset järjestelyt kuntoon.

Valmistele ajoissa

Viimeistään päivä pari ennen kisaa mieti vaihe vaiheelta mitä kisassa tarvitset laita kaikki mahdolliset tavarat valmiiksi. Laske kisan aikaisten energiageelien määrä kullakin osuudella ja hanki ne ajoissa jos ovat päässeet loppumaan. Huolehdi, että mukaan tulee uimalasit, juoksutossut ja kaikki muu tarpeellinen mitä tarvitaan jotta uinti, juoksu ja pyöräily sujuu. Miten pukeudut kisan jälkeen, onko riittävästi lämmintä vaatetta mukana, käytkö suihkussa?

Sykemittari kuntoon

Muista ladata mittari ja tarkastaa, että asetukset ovat siten kuin haluat niiden olevan. Itselleni muistutukseksi, että muista muuttaa kellon triathlonasetuksiin, että se mittaa matkan myös uidessa sillä nyt siinä on sellainen asetus, että uintimatkaa triathlonkisassa ei mitata. Se on jäänyt päälle täyden matkan kisasta pari vuotta sitten kun siellä tärkeää oli, että akku kestäisi koko suorituksen ajan. Ja se kesti.

Mieti kisa päässäsi

Käy kisa läpi alusta loppun ajatuksissasi, alkaen kisaa edeltävästä alkuverrasta ja kisainfosta. Milloin puet märkäpuvun, mihin asetut startissa. Mikä on taktiikkasi vauhtien suhteen ym. Entä jos sataa vähän tai kaatamalla.

Tutustu reitteihin netissä ja jos mahdollista paikan päällä

Kisatapahtuman nettisivuilla on yleensä aina kisareitit näkyvissä ja ne kannattaa käydä läpi. Uidaanko uinti myötä- vai vastapäivään, montako kieppiä pyöräily tai juoksu on.

Ajoissa paikalla

Mene kisapaikalle sen verran ajoissa, että ehdit hyvin käydä kisatoimistossa ja hoitaa asiat, verryttelyt ja vaihtopaikalle tavaroiden laiton, rauhassa ilman stressinpoikasta niskassa.

Siinäpä ne, varmasti on paljon muutakin huomioitavaa ja viimeisenä vinkkinä: Yritä muistaa huomioida kaikki tärkeät asiat jotta kisapäivästä tulee hieno päivä!

www.puhtivalmennus.com

PUHTI triathlonryhmä aloittelijoille alkaa Pirkkalassa.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *